Speels & Smakelijk: aardappelhartjes

Speels & Smakelijk: aardappelhartjes

Het is misschien niet het eenvoudigste recept in de Speels & Smakelijk-kindercategorie, maar zeker is het één van de meest liefdevolle: aardappelhartjes!

Voor deze hartendiefjes gebruik ik het recept van pommes duchesse, want elk lieflijk hart verdient alleen de allerlekkerste aardappelpuree. Je moet even wat knutselen om de aardappelpuree mooi uit de vormpjes te krijgen, maar het eindresultaat maakt de inspanningen meer dan goed. Je kinderen — waaronder zeker ook de stoerste 18-plussers — zullen op dit smulgeluk stapelverliefd zijn – en natuurlijk net zo veel op jou!

Ingrediënten

Verder nodig
Pureeknijper, hartjesvorm om uit te steken

Bereiding 
Bereid de pommes duchesse volgens deze bereiding. Spreid de aardappelpuree uit over een, met bakpapier bekleed, bakblik (een rechthoekige bakvorm kan ook) en steek met de hartjesvorm hartjes uit. Leg de aardappelhartjes op een ander, met bakpapier bekleed, bakblik en ga zo verder, totdat je de gewenste hoeveelheid hartjes hebt. Het is even een gepriegel, maar het eindresultaat is het meer dan waard.

(Je zou wellicht ook kunnen proberen de puree in een spuitzak te doen en hartjes op het bakblik te spuiten.)

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappelhartjes in circa 25 minuten goudbruin in de oven.

Speels & Smakelijk: aardappelhartjes

Eet smakelijk!

De eindresultaatfoto’s in dit bericht zijn gemaakt door fotograaf Paul van Rossum. 

Speak Your Mind

*