Aardappellasagne met tomaat en courgette

DSC_5299_800x536

Deze aardappellasagne met laagjes tomaat, courgette, gehakt en romige bechamelsaus is weer eens wat anders en smaakt absoluut verrukkelijk!

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten + 60 minuten in de oven – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten 

  • 6 aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 3 grote tomaten
  • 400 gram rundergehakt
  • blikje tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • Oregano en tijm, vers of gedroogd
  • Handvol geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 1 portie bechamelsaus

DSC_5268_800x536

Verder nodig
Grote ovenschaal

Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak hem fijn. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprikapoeder, kruiden en tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg dan het gehakt toe en roer goed los.

DSC_5274_800x536

Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag, voeg een scheutje water toe en laat zachtjes even pruttelen, ongeveer 15-20 minuten.

Schil de aardappels en snijd ze in flinterdunne plakjes. Snijd ook courgette en tomaten in plakken. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met wat boter of olie. Schep een laagje van de gehaktsaus over de bodem en verdeel hierover een laagje aardappel, courgette en tomaat.

DSC_5284_800x536

Breng op smaak met zout en peper. Bedek met een laagje bechamelsaus en ga zo door met laagjes maken tot alles op is. Eindig met een laag bechamelsaus en strooi hier de geraspte kaas over. Leg hier nog een paar plakken courgette en tomaat op. Bestrooi met wat zout en peper en druppel wat olijfolie over de groenten.

DSC_5292_800x536

Bak ongeveer 50-60 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is en de aardappels en groenten zacht zijn.

DSC_5297_800x536

DSC_5325_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hallo Annemiek
    Het was een heerlijk recept en alles klopt qua ingrediënten

    Dank je wel op naar het volgende recept

    Groetjes Anneke

  2. Dorien Makaaij says:

    Vanavond bij ons op het menu.
    Staat al klaar en ziet er onwijs lekker uit. Zal, net als al je andere recepten, zeer zeker hier in de smaak vallen

  3. Jolanda says:

    Er hebben gister avond weer 24 mensen van dit gerecht mogen smullen, ze vonden het heerlijk! Ik werk met dementerende ouderen die kleinschalig wonen. Kook er regelmatig jouw recepten, zo leuk als ze er van genieten!

  4. Nomnom, stond al lang op het lijstje. Nu eindelijk gemaakt en absoluut voor herhaling vatbaar! We hebben genoten 😀

  5. marielle says:

    Dit gerecht heeft al 1 uur en 20 minuten in de oven gestaan en nog steeds zijn de aardappelen niet gaar. Hadden die voorgekookt moeten worden ? Staat er niet bij, maar dit wordt zo niets ….

    • Hoi Marielle, je hoeft de aardappels inderdaad niet voor te koken. Heb je de aardappels wel in zo dun mogelijke plakjes gesneden en de oven voorverwarmd, zoals omschreven? Dan zou het moeten lukken binnen de aangegeven tijd.

  6. Ziet er erg lekker uit. Maar helaas niet Vegetarisch. Ondanks dat het in de rubriek staat.

Speak Your Mind

*