Aardappellasagne

Aardappellasagne

Heb je de tomaten-gehaktsaus al gemaakt die ik maandag met je deelde? Die is lekker hè! De ene helft van de saus serveerde ik met gekookte macaroni, de andere helft gebruikte ik voor deze aardappellasagne. Da’s weer eens wat anders dan de klassieke variant en minstens zo lekker!

Dit is een heel eenvoudig basisrecept, waar je eindeloos mee kunt experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld nog extra groenten toevoegen, mocht je dat willen. Kook, bak, stoom of grill de groenten naar wens gaar en verdeel ze tussen de laagjes saus, en aardappel.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de kaassaus

  • 30 g roomboter
  • 30 g bloem
  • 450 ml volle melk
  • 75 g geraspte kaas
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper uit de molen

Aardappellasagne

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.

Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak al roerend op laag vuur een minuut mee. Voeg de melk toe en blijf roeren totdat je gladde saus hebt. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Bedek de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de aardappelschijfjes en bestrooi met wat zout en peper. Bedek met 1/3 van de bolognesesaus en 1/3 van de kaassaus. Bestrooi met wat geraspte kaas. Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn.

Bak circa 45 tot 50 minuten in de oven, of totdat de aardappel gaar is en de bovenkant goudbruin.

De oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelschijfjes.

Lekker met een groene salade.

Aardappellasagne

Eet smakelijk!

Comments

  1. Agnetha says:

    wat voor soort geraspte kaas gebruik je?

    • Hoi Agnetha, ik rasp altijd kaas van het stuk dat ik op dat moment in de koelkast heb liggen. Meestal is dat jong belegen. Maar in principe kun je elke kaas gebruiken die jezelf maar lekker vindt.

  2. Mirjam de Bies says:

    hij was heerlijk!! ga ik zeker vaker maken!!!

Speak Your Mind

*