Aardappelpuree met bieslook

Aardappelpuree met bieslook

Een simpel en snel te maken bijgerecht waar je eindeloos mee kunt varieëren is toch wel aardappelpuree. Ik kook de aardappels graag in de schil om ze daarna te pellen en te pureren. Hierdoor blijven de smaken in de aardappel behouden en wordt de puree intenser van smaak.

Het is heerlijk om op het laatste moment nog wat vers gehakte tuinkruiden door de aardappelpuree te roeren. Dit geeft een subtiel smaakaccent aan de puree en het oogt net wat smakelijker!

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo aardappels
100 gram ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
klein scheutje melk
peper en zout uit de molen
vers gehakte bieslook

Bereiding
Kook de ongeschilde aardappels in water met wat zout gaar. Giet ze af en pel ze.

DSC_8811_800x536

DSC_8812_800x536

Hot, hot, hot! Gelukkig heb ik door al dat koken inmiddels redelijk vuurvaste handen gekregen… Stamp de aardappels fijn.

DSC_8814_800x536

Verwarm een scheutje melk in een grote mok enkele seconden in de magnetron en roer dit samen met de boter door de aardappelpuree.

DSC_8815_800x536

Breng op smaak met peper en zout en roer tenslotte de vers gehakte bieslook door de puree.

DSC_8816_800x536

Serveer direct met bijvoorbeeld deze lekkere witlof met ham en kaassaus uit de oven.

Aardappelpuree met bieslook

Quenelles maken
Het is leuk voor de presentatie op je bord om kleine quenelles te maken van aardappelpuree. Deze vorm om eten te presenteren is heel eenvoudig om te maken. Hier een handig filmpje waarop je dit kunt zien.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*