Aardappelschotel met champignons uit de oven

Aardappelschotel met champignons uit de oven

Deze heerlijke aardappelschotel met champignons uit de oven, is volgens het recept van mijn moeder. Serveer met wat gekookte wortels, snijbonen, gebakken schelvis en geniet van een waar feestmaal!

Ingrediënten voor 4 personen als bijgerecht

  • Olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 500 g gekookte en afgekoelde aardappels, geschild en in plakjes gesneden
  • Grote bak champignons, in kwarten gesneden
  • Paar sprietjes bieslook
  • 8 eieren, losgeklopt
  • Zout en peper

Verder nodig
Grote koekenpan, ovenschaal

Bereiding
Warm de oven voor op 175 graden.

Verhit de koekenpan met een scheut olijfolie en bak de champignons op hoog vuur, totdat ze beginnen te kleuren. Als je het vuur te zacht zet, laten de champignons hun vocht los, waardoor ze gaar stoven in plaats van bakken. Bak de laatste minuut de ui en knoflook even mee en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons en ui op een bord en zet opzij.

Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit de pan opnieuw met olijfolie. Bak de aardappels krokant en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappels en champignons erover. Klop de eieren los met zout en peper en schenk dit over de aardappels. Zet de schaal in de oven en laat het ei in ongeveer 10-15 minuten stollen.

Laat de aardappeltortilla voor het aansnijden iets afkoelen en bestrooi met wat vers geknipte bieslook.

Aardappeltortilla (ei en champignons), snijbonen, wortel en schelvis

Eet smakelijk!

Tip

Voeg voor een complete maaltijd, of een niet vegetarische variant wat hamblokjes toe.

Comments

  1. Heerlijk recept. Ik heb de uien en champignons nog aangevuld met een prei, paprika en groene peper. Heerlijk

Speak Your Mind

*