Aardappelsoep met pesto en parmezaan

Aardappelsoep met pesto en parmezaan

Deze rijke aardappelsoep met pesto en parmezaan behoort tot mijn absolute favorieten! De soep heeft een rijke, volle smaak en is, samen met wat knapperig brood, vullend genoeg om te serveren als hoofdmaaltijd. 

Hoofdgerecht – 4 personen – 40 minuten 

Ingrediënten

  • Extra vierge olijfolie
  • 450 g aardappel, geschild en in blokjes
  • 450 g uien, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Handje spekblokjes
  • 600 ml kippenbouillon
  • 600 ml halfvolle melk
  • 100 g pasta
  • 150 ml room
  • 2 el pesto
  • 2 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Stukje Parmezaan om te serveren

DSC_0276_402x600

Bereiding
Bak de spekblokjes op laag vuur in een beetje olijfolie, totdat ze beginnen te kleuren en voeg dan de uien, knoflook en aardappels toe.

DSC_0279_800x536 DSC_0293_800x536

Bak op laag vuur circa 10 minuten zachtjes verder. Voeg de kippenbouillon en melk toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

DSC_0297_800x536

Voeg de pasta toe en kook beetgaar. Roer tot slot de room, peterselie en pesto erdoor, warm even door en schep de aardappelsoep in kommen. Schaaf boven iedere kom wat flinters Parmezaan.

Aardappelsoep met pesto en parmezaan

Eet smakelijk!

Comments

  1. Echt heel erg zie nu weer dit recept voorbij komen en zie nu pas je vraag. Maar idd mijn man lust haast geen vlees, alleen kip ?

  2. Phaedra says:

    Kan je de spekblokjes ook door iets anders vervangen, anders mis je waarschijnlijk de smaak. of moet je dan bepaalde kruiden toevoegen

Speak Your Mind

*