Aardappeltortilla met chorizo en lente-ui

Aardappeltortilla met chorizo en lente-ui

Sinds ik heb ontdekt hoe lekker en makkelijk te maken de Spaanse aardappeltortilla is, ben ik verkocht. Ik maak het dan ook zeer regelmatig en varieer steeds door andere ingrediënten toe te voegen. Dit keer maakte ik een aardappeltortilla met chorizo en lente-ui. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten (voor 3 personen)

  • 4 grote aardappels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 6 eieren
  • Stukje chorizo, in plakjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in fijne ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Verder nodig
Grote koekenpan met deksel, grote kom of schaal, keukenpapier

Bereiding
Verhit de koekenpan met wat olie en bak de chorizo totdat het vet begint te smelten. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Bak de aardappels in het vet van de chorizo, voeg eventueel nog een extra scheutje olie toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg, als de aardappels bijna gaar zijn en kleur beginnen te krijgen, de lente-ui en knoflook toe en bak nog een minuut mee.

DSC_4853_800x506

Klop de eieren los met zout en peper en schep de gebakken aardappels en chorizo erdoor.

DSC_4854_800x536

Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw met een scheutje olijfolie. Giet het aardappel-eimengsel in de pan en laat op laag vuur, met de deksel op de pan, langzaam garen.

Aardappeltortilla met chorizo en lente-ui

Als de bovenkant van de tortilla bijna gestold is, keer je de tortilla om op een groot bord en schuif de tortilla weer terug in de pan. Bak kort de andere kant, totdat het ei helemaal gestold is.

DSC_4861_800x513

Schuif de tortilla op een bord, laat iets afkoelen en serveer met een lekkere (tomaten) salade.

Eet smakelijk!

Tip!
Heb je nog een stuk aardappeltortilla over? De volgende smaakt hij koud als hapje net zo lekker (of misschien nog wel lekkerder). Snijd hem dan in kleine puntjes en serveer als hapje op een stukje stokbrood. Garneer met een toefje mayonaise en een reepje geroosterde paprika zoals de Spanjaarden doen. Een heerlijk tapas hapje!

Comments

  1. hoe dunne moeten de aardappelplakjes?
    echt zo dun mogelijk? dus dunner dan voorverpakte schijfjes?

Speak Your Mind

*