Aardbei-rabarberjam

Aardbei-rabarberjam

In elke supermarkt kom je ze nu tegen: groenrode rabarberstengsels! Hun friszure lentesmaak vind ik onweerstaanbaar en als ze dan ook nog eens in de aanbieding zijn ben ik om. Samen met een grote bak zoete zomerkoninkjes mogen ze in mijn winkelmand. Dat gaat een verrukkelijke aardbei-rabarberjam worden!

Heerlijk op een geroosterde boterham, over zelfgemaakte hangop, een bolletje ijs, of verwerk de jam in een zachte Limoncello-amandelcake. Hemels VerrukGeluk!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 3 flinke potten jam.

Ingrediënten

  • 750 g rabarber
  • 500 g aardbeien
  • 1 zak geleisuiker speciaal à 500 gram

aardbei-rabarberjam-1587

Verder nodig
2 of 3 grote gesteriliseerde weck-, of jampotten.

Bereiding
Was de rabarberstengels en verwijder de harde, uitgedroogde uiteinden. Snijd de rabarberstengels in niet te grote stukken. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grote exemplaren een keer doormidden. Doe de rabarber en aardbeien samen met de geleisuiker in een ruime kookpan. Verhit al roerend op middelhoog vuur. Kook net zolang totdat het fruit zacht is en de rabarber uit elkaar valt. Schenk de jampotten tot de rand met jam en draai de deksel dicht.

Laat de potten jam op de kop afkoelen, zodat ze vacuüm trekken.

Enjoy!

Aardbei-rabarberjam

Tip

Voeg voor een fris accent de rasp van 1 citroen toe en kook mee met de aardbeien en rabarber.

Comments

  1. Als je vaker jam maakt en/of niet zo erg vaak jam eet, kan ik aanraden om kleine jampotjes te kopen. Ze zijn meermalig bruikbaar en zijn er al vanaf 45 ml (bijv. hier: https://www.brouwmarkt.nl/brouwmarkt-producten/jam-sapmaken/jampotten-twist-off/inmaakglas-zeshoekig-met-deksel-43inhoud-45-ml.html). Dat zijn mooie 1-persoons porties, waardoor de rest van je jam veel langer houdbaar blijft.

  2. Elisa says:

    Lekker!! Deze ga ik zeker maken! Nog even wachten tot mijn rabarber nog iets meer gegroeid is en dan kunnen we los!

Speak Your Mind

*