Achter de schermen week 14

Achter de schermen week 14

Tijdens het terugblikken op een weekje achter de schermen ben ik telkens weer verrast. Oke, voor spanning en sensatie moet je hier misschien niet zijn, maar wel voor heel veel gezellige mutserigheid (is dat een woord?) en lekker eten! Kijk je mee?

Maandag

Ik had al tijden een pak kant-en-klare cupcakemix in de kelderkast staan. Perfect voor een druilerige maandagmiddag.

’s Avonds ga ik aan de gang met een Spijs & Wijn gerecht. Ik maak een vegetarische groentestrudel met Boursin, bloemkool, wortel, peulen, verpakt in een krokant filodeegjasje. Het recept kwam afgelopen zaterdag online en is een dikke vette aanrader!

Zeker ook na de Pasen trouwens.

Dinsdag

Omdat ik voor de groentestrudel niet de hele bloemkool gebruikte, maak ik vandaag als avondeten een bloemkool-ovenschotel. Het was lang geleden dat we ovenschotel aten, maar wat houd ik ervan! Ik maakte de schotel al eerder op de dag en hoefde hem ’s avonds alleen nog even de oven in te schuiven. Zo fijn! Het recept komt binnenkort online.

Woensdag

Ik heb zin om mezelf te verwennen met een lekker ontbijt…

Ik bak twee plakjes bacon knapperig uit in de koekenpan, bak een halve gesneden ui mee. Knijp het sap uit een tomaat, snijd hem in blokjes en voeg die samen met wat verkruimelde feta toe aan het spek-uimengsel. Tot slot een ei, verse tuinkers en zout en peper eroverheen en laten stollen. Uit de pan op een bord. In het bakvet een zachte tortillawrap aan beide kanten goudbruin bakken. Vullen met het ei en oprollen.

Best breakfast ever!

’s Middags na de zwemles van El gaan we even bij mijn ouders langs. M’n moeder maakt altijd de allermooiste bloemstukken. Nu in paasstijl. Zo schattig, die kuikentjes heb ik vroeger gemaakt toen ik klein was.

We hebben geluk, want oma heeft net appeltaart gebakken…

Donderdag

Ik krijg weer leuke foodpost! Een stuk zeewierkaas van De Vlielander Zelfkazer en het ‘natuurlijk lekker Basiskookboek‘ van Monique van der Vliet. Ik heb nog geen tijd gehad om me erin te verdiepen, maar zodra ik tijd vind, volgt een review.

Van mijn moeder had ik ‘paastakken’ meegekregen en ik moest haar beloven een foto door te sturen zodra ze in huis stonden. Ik heb niet zulke groene vingers als mijn moeder, maar het ziet er toch leuk uit.

(Goede) Vrijdag

Johan en Ella-Marie zijn thuis vandaag. We maken pindarotsjes. Wow, zelfgemaakt is echt veel lekkerder! En ontzettend makkelijk. Recept komt snel online.

De postbode brengt een doosje wijn … Hik!

’s Avonds bak ik wel twintig pannenkoeken! Gewoon, omdat we er zin in hebben. 🙂 We eten ze overigens niet allemaal op hoor.

Als Ella-Marie op bed ligt ga ik aan de slag met drie luxe aspergesalades voor op toast. Aankomende donderdag wordt het aspergeseizoen officieel geopend en daar hoort natuurlijk een lekker recept bij. Omdat we nog een klein gaatje over hadden, serveer ik de salades op casinobrood als hapje. Met een filmpje en glas wijn erbij, genieten!

Zaterdag

Gaat er weleens een dag voorbij dat er niet gekookt wordt? Nee dus. Johan schilt (bonken!) Bintjes en snijd er frieten van, en ik marineer kip voor een nieuwe Mieks Special: saté-schotel. Zelfgemaakte saté, pindasaus, frieten en salade. Mmmm… Schaamteloos genieten! Recept volgt binnenkort.

Johan is de laatste tijd helemaal into de Spaanse koffie. Met zelfgemaakte pindarotsjes erbij natuurlijk. 🙂

Zondag

We slapen lekker uit en schuiven aan het eind van de ochtend aan voor een gezellige brunch bij mijn schoonouders.

Ook mijn schoonzus, zwager en neefje zijn van de partij. O, wat een gezellige bende. We moeten vaker brunchen! 😉

Op de barbecue ligt trouwens een stuk gemarineerd Zeeuws buikspek. Recept moet nog iets gefinetuned worden, dus wordt vervolgd …

Speak Your Mind

*