Achter de schermen week 38

ankeiler-week-38-38

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Ik maak een lekker pastagerecht met rode pesto, kip en spinazie. Mmmm …

Recept volgt! 🙂

Dinsdag

Ik ben in restaurant Fifteen in Amsterdam voor een event van Emmi Kaltbach. We krijgen een workshop van chefkok Robert Verweij en mogen daarna zelf iets lekkers maken. Ik maak een lekker pastagerecht (hoe kan het ook anders). Het recept ga ik snel met je delen!

’s Avonds warm ik een kliekje aardappels, sperziebonen en beenham op in de oven met een plak kaas erover.

Altijd weer die kaas hè. Tja, je bent een kaaskop of niet.

instagram-week-38-4963

Woensdag

Ik maak het pastagerecht met de Kaltbach-kaas van gisteren nog een keer, maar nu gewoon thuis. Er wordt ook een video van opgenomen, dus binnenkort volgt het recept plus video!

’s Middags bakken Ella-Marie en ik cupcakes, die El mag versieren.

instagram-week-38-2-9Vrijdag

Ik bak appelkruimeltaart en maak risotto met pesto, kippendijen en spinazie.

Zaterdag

Weer een bakdag. Voor een nieuwe campagne maak ik pompoenbroodjes.

Ik ben zo blij met het resultaat! Zijn ze niet enig! 🙂

Daarna maak ik ook nog perenjam van een stel overrijpe Conference peren.

Tussen het koken door, genieten we van het mooie herfstweer.

Ik word helemaal blij van die prachtige herfstkleuren!

’s Avonds kookt Johan. Op het menu: club sandwich en groentefrietjes (pastinaak en zoete aardappel)! Jammie!

Zondag

We gaan lekker een stuk fietsen. Onderweg komen we langs een fruitautomaat en trekken een zak Elstar.

Daarna brengen we de oma van Johan een bezoekje.

instagram-week-38-2-39

Dat was het weer voor deze week.

Volg je mij al op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment)

Comments

  1. Verna Christ-Roggeveen says:

    Samen met mn kleinzoon van 4 de perenjam gemaakt. Heerlijk, had nog een paar rijpe sharonfruit en heb die er ook doorheen gedaan. M’n kleinzonen 1 van 4 jaar en 1 van 1 jaar hebben met een lepeltje er alvast zo van zitten snoepen.

  2. Lief dat je het ‘receptje’ even vermeldde!
    Toevallig had ik vandaag wat zoete aardappels over van een gezond baksel en dacht mooi dat maak ik op als ovenfrietjes. Ze waren heerlijk krokant maar de smaak van zoete aardappels zelf vindt ik niet lekker.
    Volgende keer maar een keer met pastinaak e.d proberen, komt zeker goed!

  3. Ilona Oosterdijk says:

    Bij ons thuis was er een sleur gekomen in het eten. Vaak werden er wekelijks dezelfde gerechten op tafel gezet. Gebrek aan inspiratie! Nu proberen we minstens 1x per week iets van ‘keukenliefde’ uit. Zelfs mijn lastige tienerdochter is enthousiast. Een compliment voor de recepten die zelfs voor een niet zo’n keukenprinses ervoor zorgt dat er een heerlijke maaltijd op tafel komt!!

  4. Wat boffen ze bij jou thuis met al die heerlijke gerechten die jij steeds weer op tafel zet zeg! Die pasta gerechten zien er zeker lekker uit. Leuk om zo’n kijkje achter de schermen te nemen! Geniet nog van je dag 😉

    Liefs, Merel
    http://www.healthywanderlust.nl

  5. Het lijkt net alsof je altijd alles maar uit je mouw schudt; hup! Een appelkruimeltaart, hup! Een pastaatje en ach ja dan ook nog even wat perenjam. Knap hoor!
    En het ziet er allemaal weer heerlijk uit. Ik ben ook benieuwd naar de groentefrietjes!

    • Haha, dat valt wel mee hoor Rianne. 🙂 Maar hoe meer je kookt, hoe meer inspiratie je krijgt. Hoewel ik ook weleens dagen heb dat ik totaal inspiratieloos ben. De groentefrietjes zijn eenvoudig: pastinaak, wortel, knolselderij, pompoen, zoete aardappel (of een combi daarvan), wassen, schillen en in frietjes snijden. Omhusselen met wat olijfolie en wat kruiden naar wens (bijv. chilivlokken, cayennepeper, tijm, paprikapoeder) en in voorverwarmde oven op 200 graden gaar en krokant bakken op een bakblik (niet te vol leggen). Daarna even laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met wat zeezout. Enjoy!

Speak Your Mind

*