Ajam kare (kip in kokossaus)

Ajam kare (kip in kokossaus)

Net als vele anderen ben ik dol op de Indonesische keuken. Smaakvolle en geurige gerechten waar je de liefde voor lekker eten in terug proeft! Deze ajam kare is daar een goed voorbeeld van: malse stukjes kip, zachtjes gaar gestoofd in een milde en romige kokossaus. Absoluut verrukkelijk!

Je kunt dit gerecht tevens serveren als onderdeel van een zelfgemaakte Indische rijsttafel.

Hoofdgerecht – 4 personen – 45 minuten

Ingrediënten
700 g kippendijen, ontbeend en in stukjes gesneden
1 ui, gepeld en gesnipperd
3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
Zonnebloemolie
1 tl koenjit (kurkuma)
Iets meer dan een halve tl djintan (komijn)
1/2 tl djahé (gemberpoeder)
stukje trassie
2 kemirinoten, geraspt
1 blik kokosmelk
3 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad)
1 kippenbouillontablet
Zwarte peper uit de molen

DSC_4148_800x536

Bereiding
Verhit een hapjespan of koekenpan met wat olie en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de kruiden toe en bak even mee.

DSC_4151_800x536 DSC_4152_800x536

Verkruimel de bouillontablet erover en blus af met de kokosmelk.

DSC_4162_800x536

Vul het blik kokosmelk voor de helft met water, schud even om en voeg toe aan de pan. Verhit het geheel totdat de saus aan de zijkant van de pan begint te koken en voeg dan de kip toe.

DSC_4173_800x536

Zet het vuur laag en stoof de kip in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de saus niet meer koken.

DSC_4180_800x536

Serveer met geurige basmati rijst en wat verse groenten.

Ajam kare (kip in kokossaus)

Selamat Makan!

Comments

  1. Verrukkelijk. Echt overheeeeeeeeerlijk. Om de vingers bij af te likken.

  2. Heerlijke gerechten!!!

Speak Your Mind

*