Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Ik ben dol op deze Amerikaanse hamburger met kruidige barbecuesaus van de grill. Serveer de hamburger op een lekker sesambroodje met knapperige coleslaw!

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 500 gram rundergehakt, goede kwaliteit
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook
  • Zout en peper
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • Barbecuesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 4 hamburgerbroodjes, zelfgemaakt of gekocht
  • Paar blaadjes sla
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • Paar plakjes kaas
  • 1 rode ui, in ringen gesneden

Verder nodig
Barbecue of grillpan

Bereiding
Kneed het rundergehakt los met de ui, knoflook, peterselie en zout en peper en vorm er met je handen 4 hamburgers van.

DSC_1894_800x536

Verhit de barbecue of grillpan en grill de burgers aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen krijgen en gaar zijn. Laat ze niet te lang liggen, dan worden ze taai! Besmeer de hamburgers tijdens het grillen aan de bovenkant in met barbecuesaus en leg de laatste minuut van de grilltijd de plakjes kaas op de burger.

DSC_1934_800x541

Snijd de broodjes open (je kunt ze eventueel eerst nog roosteren of grillen) en beleg ze met de hamburgers, sla, tomaat en rode ui. Ik ben verslaafd aan mayo, dus smeerde nog een lekkere klodder mayo op de broodjes.

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*