Amerikaanse monte cristo sandwich

Amerikaanse monte cristo sandwich

Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van de monte christo sandwich maar wat ben ik blij dat ik hem nu ken en heb geproefd. Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen sandwich maar een Amerikaanse versie van de Franse croque-monsieur.  Sommige mensen die in Disneyland geweest zijn, zullen hem wellicht hier hebben gegeten of op de kaart hebben zien staan. De monte christo sandwich wordt royaal bestrooid met poedersuiker en geserveerd met compote of bosvruchtenjam.

Ingredienten
4 sneden wit landbrood
4 plakken ham
plakken kaas
mayonaise
mosterd
1 ei
bloem
1 tl bakpoeder
poedersuiker
jam
vloeibare boter om in te bakken

DSC_4316_800x536

Verder nodig
Koekenpan, grote kom

Bereiding
Bestrijk de boterhammen aan een kant met een mengsel van mayo en mosterd en beleg 2 boterhammen royaal met ham en kaas. Dek af met de andere boterhammen. Klop het ei los met zoveel bloem, bakpoeder en 1 el water en snuf poedersuiker totdat je een dik, glad beslag hebt.

DSC_4324_800x536DSC_4325_800x536

Haal de boterhammen door het beslag zodat beide kanten goed bedekt zijn. Verdeel het eventueel met je handen. Verhit de koekenpan met ruim boter en bak op middelhoog vuur goudbruin.

DSC_4335_800x536Amerikaanse monte cristo sandwich

Laat de monte cristo’s iets afkoelen

DSC_4344_800x536

en bestrooi dan de bovenkant met poedersuiker. Snijd ze doormidden en serveer met jam.

Amerikaanse monte cristo sandwich

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dit is echt heerlijk maak ze zeker nog eens

  2. Alexandra says:

    Hier niet huiverig hoor, ik ga dit zeker proberen! Lekker 🙂

  3. Jeanine says:

    Dat zoete eroverheen/erbij lijkt me echt zo onsmakelijk, alhoewel het er heerlijk uitziet verder! Beetje huiverig om m te maken hoor….

Speak Your Mind

*