Appelcake van het bakblik

Appelcake van het bakblik

Deze appelcake van het bakblik was één van de taarten die ik maakte voor Johan zijn verjaardag. Hij is supermakkelijk om te maken en het eindresultaat is bijzonder lekker en feestelijk. Jippie, we hebben er weer een nieuwe favoriet bij!

Ingrediënten

  • 250 g zachte roomboter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 3 appels
  • Donkerbruine basterdsuiker
  • Kaneelpoeder
  • Abrikozenjam

20060115-DSC_6610

Verder nodig
Elektrische handmixer, zeef, spatel, vierkant of langwerpig diep bakblik (niet het bakblik van je oven, die is te groot), vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.

Mix de boter en de suiker in een ruime kom, tot een romig en luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend, één voor één de eieren toe en klop verder tot een glad beslag. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het luchtig door het beslag.

20060116-DSC_6612

Stop direct met roeren als het bakmeel is opgenomen.

Verdeel het beslag over het met bakpapier beklede bakblik en beleg met de appelschijfjes.

20060116-DSC_661520060116-DSC_6619

Bestrooi de appels royaal met kaneel en bruine basterdsuiker en bak de appelcake circa 20 minuten in de oven (omdat de cake plat is gaart hij sneller dan een gewone cake), of totdat hij gaar is.

Appelcake van het bakblik

Verwarm in een pannetje een paar eetlepels jam en bestrijk de warme appelpartjes hiermee: ze krijgen hierdoor een prachtige glans.

Appelcake van het bakblik Appelcake van het bakblik

Laat de cake afkoelen, of serveer direct.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*