Appelkruimelkoek van het bakblik

Appelkruimelkoek van het bakblik

Het is geen geheim dat ik dol ben op taart. Maar er is één taart waar ik nooit genoeg van krijg: appeltaart! Dit keer ging ik aan de slag met een appelkruimelkoek van het bakblik. Dat is weer eens iets anders dan de klassieke ronde appeltaart.

Dit is het perfecte gebak voor de bakdummies onder ons: het is supermakkelijk om te maken en kan niet mislukken! Of je moet echt de allergrootste, allerklunzigste bakdummie zijn. Onthoud dan één ding: wat er ook gebeurt, ik hou van je!

Tevens is dit de ideale taart om te maken voor een verjaardag of feestje, want je kunt er mooie vierkantjes van snijden. Dat hapt lekker makkelijk weg. 🙂

Voor een extra bite voeg ik gehakte walnoten en hazelnoten toe. Houd je niet van noten? Laat ze gewoon achterwege.

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 145 g witte basterdsuiker
  • 175 g ongezouten roomboter, koud en in kleine blokjes gesneden
  • Snufje zout
  • 1,5 kilo zoetzure appels (ik gebruik graag een mix van Goudreinet en Elstar), ongeschild
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 2 el witte rozijnen, minimaal een uur tot maximaal een dag in rum, witte wijn of water geweekt, daarna laten uitlekken
  • 1,5 el custardpoeder (niet afgestreken, maar met een flinke kop erop)
  • 1 handje walnoten, grof gehakt
  • 1 handje hazelnoten, grof gehakt

Verder nodig
Browniebakvorm van ca. 31×20 cm, vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter en bekleed met een vel bakpapier.

Meng de bloem, basterdsuiker, roomboter en snuf zout in een kom en kneed met je handen tot een kruimeldeeg. Doe iets minder dan de helft van het kruimeldeeg in een andere kom en roer hier de helft van de walnoten en hazelnoten doorheen. Dek af met vershoudfolie en zet weg in de koelkast. Voeg 1 eetlepel koud water toe aan het overige kruimeldeeg, kneed door en druk het deeg uit over bodem van de bakvorm. Zet in de koelkast.

Schil de appels, snijd in kleine blokjes en meng met de overige ingrediënten. Verdeel over de taartbodem en druk goed aan. Verdeel het overige kruimeldeeg erover en bak 50 tot 60 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is.

Laat de taart in de bakvorm volledig afkoelen. Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker en snijd in vierkantjes.

Appelkruimelkoek van het bakblik

Appelkruimelkoek van het bakblik

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ik moet glutenvrij eten. Wij hebben de taart dus glutenvrij gemaakt. Hij smaakte heerlijk. Op de bodem strooien we een beetje glutenvrij paneermeel om het vocht van de appels op te vangen. We deden wel wat minder appels. De taart gaan we vaker maken..Dankjewel voor het recept…

  2. Rianne says:

    Ik heb afgelopen weekend deze taart gemaakt en hij was super lekker! Ook viel die goed in de smaak bij m’n familie. 🙂

  3. Saskia says:

    Hoi,

    Welke afmeeting heeft het bakblik wat je gebruikt hebt? Ik hoor het graag.

    Groetjes,
    Saskia

Speak Your Mind

*