Appelkruimeltaart met hazelnoten

Appelkruimeltaart met hazelnoten

Na een ochtendje hazelnoten rapen en appels plukken bij mijn ouders (inmiddels alweer enkele weken geleden), duik ik ’s middags de keuken in. Deze heerlijke appelkruimeltaart met hazelnoten is het resultaat en volgens mijn man is het zelfs de lekkerste appeltaart die ik ooit gemaakt heb. 🙂

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 g bloem
  • 110 g boter
  • 50 suiker
  • Klein snufje zout
  • 1/3 losgeklopt ei

Vulling

  • 1,5 kilo Goudreinetten
  • 30 g licht geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 1 flinke el custardpoeder
  • Kaneel (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • 1 tot 2 el suiker (naar eigen smaak)
  • 2 el citroensap

Hazelnootcrumble

DSC_4626_800x536

Verder nodig
Ronde taartvorm met losse bodem, diameter 28 cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de taartvorm in met boter. Hak de hazelnoten grof.

DSC_4629_800x536

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appels met de overige ingrediënten voor de vulling.

DSC_4627_800x536

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem en kneed met je handen tot een stevige gladde bal. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit, groot genoeg om de bodem en randen van de taartvorm te bekleden. Leg het deeg voorzichtig in de vorm en druk het deeg goed aan in de randen.

DSC_4636_800x560

DSC_4640_800x480

Verdeel de appelvulling over de taartbodem en druk aan.

Wrijf met je vingertoppen alle ingrediënten (behalve de poedersuiker) voor de hazelnootcrumble door elkaar, net zolang totdat je mooie, grote kruimels hebt. Verdeel over de vulling.

DSC_4642_800x556

2014-10-11 14.08.47-1_800x589

Bak de taart circa 50 minuten in de oven, of totdat de randen en kruimels licht goudbruin zijn.

DSC_4656_800x586

Laat de taart uit de oven minimaal 20 minuten afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer lauwwarm of laat volledig afkoelen en serveer koud. Bestrooi de appeltaart vlak voor serveren royaal met poedersuiker.

Appelkruimeltaart met hazelnoten

Eet smakelijk!

Comments

  1. Oh nee… Té lekker gewoon, m’n lijn gaat eraan met al die heerlijke recepten van jou Miek!
    TOPrecept!

    liefs Aman

  2. Gisteren op mijn verjaardag naast de cheesecake ook deze taart geserveerd!
    Viel ook goed in de smaak, de hazelnoten geven net dat beetje extra.
    Veel mensen geloofden niet dat ik hem zelf had gemaakt omdat hij er zo mooi uit zag. Ik word nog wel eens goed in taarten bakken 😉

  3. Anne-Marie says:

    Ik heb deze taart vandaag gemaakt, nog niet geproefd. Welke maat quiche vorm gebruik je en gaat er echt anderhalve kilo goudrenet in? Ik had een springvorm van 24 maar daar ging bij lange na niet zoveel in. Het zou fijn zijn als de maten van de gebruikte bakvormen bij de recepten staan. Ik ben overigens een grote fan van je site. En geef het regelmatig door. De venkelsoep is inmiddels een klassieker en ook de frambozencoulis. Morgen ga ik voor de trifle. Veel dank voor de lessen en recepten

    Anne-Marie

    • Hoi Anne-Marie,

      Je hebt helemaal gelijk, wel zo handig als de maat erbij staat! Ik gebruikte een ronde taartvorm met losse bodem en een diameter van 28 cm. Zet het er direct bij. Erg leuk om te horen dat je geniet van de recepten! 🙂

  4. Wil morgen maken kan deze taart ook in gewone springvorm ?

  5. Zondag ben ik jarig.
    Lijkt me een goed moment voor het maken van deze taart.
    Ook de gnocci staat op het menu.
    Bedankt voor je leuke en gezellige blog
    Hart.groet,

    Gerie

Speak Your Mind

*