Video: appelroosjes van bladerdeeg

Klik hier als je de video niet kan zien — Toen ik deze appelroosjes van bladerdeeg op Pinterest zag (hier kun je me volgen), was ik op slag verliefd. Geloof me: als je deze elegante dames lauwwarm — eventueel met een bolvanilleroomijs — aan je gasten serveert na een gezellig diner, dan scoor je heel dikke punten. Gegarandeerd!

Maar je moeder wordt vast ook heel erg blij als zij er volgende week zondag (Moederdag!) één — of beter nog twee — als ontbijt geserveerd krijgt. Deze moeder in elk geval wel! (Nu maar hopen dat manlief de hint oppikt.)

appelroosjes van bladerdeeg

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 8 appelroosjes.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 à 2 appels met rode schil (ik gebruikt Jazz appels)
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 50 g roomboter
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el suiker

Verder nodig
Zeef, keukenpapier, kwastje om te bestrijken, vel bakpapier, eventueel een pizzasnijder om het bladerdeeg makkelijk in stroken te snijden

Bereiding
Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels met een mes in zo dun mogelijke plakjes. Doe de appelplakjes in een kom met het citroensap en hussel om. Giet kokend water over de appelplakjes en laat ze net zolang staan, totdat je ook de wat dikkere appelplakjes kunt buigen zonder dat ze breken (dit duurt circa 1 tot 2 minuten). Giet de appelplakjes af en laat ze uitlekken in een zeef. Dep ze verder droog op stukje keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de roomboter. Roer de suiker en kaneel door elkaar. Bekleed het bakblik met bakpapier.

Rol het bladerdeeg uit en snijd over de lengte in stroken van circa 2,5 cm (dit gaat makkelijk met een pizzasnijder). Bestrijk het bladerdeeg dun met roomboter en bestrooi met de kaneelsuiker. Beleg de rand van het bladerdeeg met de appelplakjes — laat ze iets overlappen en zorg ervoor dat de appelschil iets boven het deeg uitsteekt.

Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op. Druk het uiteinde stevig vast, anders kan hij losraken tijdens het bakken in de oven. Leg de appelroosjes op het bakblik en bak ze circa 20 tot 25 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg goudbruin en gaar is.

Laat de appelroosjes voor serveren iets afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

appelroosjes van bladerdeeg

Eet smakelijk!

Tip!

Je kunt ook losse plakjes bladerdeeg gebruiken. Snijd deze dan in vier tot vijf repen en plak ze aan elkaar vast tot een lange strook.

Comments

  1. Rianne says:

    Die zien er echt prachtig uit!

Speak Your Mind

*