Asperges met zalm en hollandaisesaus

Asperges met zalm en hollandaisesaus

Hoewel ik inmiddels al heel wat lekkere aspergegerechten met je gedeeld heb, geniet ik het meest van het kostbare ‘witte goud’ in zijn pure eenvoud. Geserveerd op klassieke wijze. Hoewel, ik geef de voorkeur aan een plakje zalm in plaats van beenham. En ook een ei hoort erbij, net als mijn zelfgemaakte hollandaise-saus. Geniet ervan.

Hoofdgerecht voor 3 personen — 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo ongeschilde witte asperges
  • 150 g gerookte zalm
  • 450 g krieltjes
  • 3 eieren
  • 1x recept hollandaise-saus
  • Tuinkers

Verder nodig
Staafmixer voor de hollandaise-saus (handige keukenmixers vind je hier)

Bereiding
Snijd circa 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges rondom met een dunschiller. Leg ze in een pan met water en breng aan de kook. Kook 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het water nagaren.

Bak of kook de krieltjes. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze fijn.

Maak de hollandaise-saus.

De hollandaise-saus is gemaakt in 3 minuten. Maak hem pas als de asperges en krieltjes klaar zijn, want je moet de saus direct serveren als hij nog warm is. De saus warm houden of opwarmen lukt niet, dan gaat hij schiften.

Schep de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een bord met een theedoek. Verdeel de asperges over de borden, samen met de krieltjes, gerookte zalm, hollandaise-saus, hardgekookt ei en een plukje tuinkers. Maal er eventueel nog wat versgemalen zwarte peper overheen.

Asperges met zalm en hollandaisesaus

Lekker met een gekoeld glas pinot blanc of pinot gris.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*