Aspergesoep met ham en ei

Romige aspergesoep met ham en ei

Ik ben dol op romige aspergesoep. In dit recept voeg ik echter geen room toe aan de soep, maar een eidooier. Die geeft de soep een fluweelzachte en heerlijk romige textuur. Probeer het maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd! 

Voor 4 personen 

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 30 g roomboter
  • 30 g bloem
  • 2 hardgekookte eieren, fijngehakt + 1 rauwe eidooier
  • 150 g hamreepjes
  • Versgehakte peterselie of bieslook

Bereiding
Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges rondom met een dunschiller. Breng een ruime kookpan met 1,3 liter water, de bouillontabletten en de aspergeschillen aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat 20 minuten zacht pruttelen. Giet de bouillon door een zeef en vang op.

Smelt de boter in een ruime pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur, al roerend, zachtjes meegaren.

Voeg, al roerend met een garde, net zoveel bouillon toe totdat de soep de gewenste dikte heeft.

Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan iets lager. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en voeg toe aan de soep. Kook de asperges in circa 8 minuten zachtjes gaar. Zet het vuur uit en roer de eidooier door de soep.

Schep de soep op borden en garneer met het ei, de ham en peterselie. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Aspergesoep met ham en ei

Eet smakelijk!

Comments

  1. shelly says:

    ziet er super lekker uit thanks ….

  2. lya van gelder says:

    Hoi Annemiek,

    De soep ook gemaakt maar
    i.p.v. ham heb ik gerookte
    zalm gebruikt.

    Was een lekker soeppie.

    Groetjes Lya

Speak Your Mind

*