Party food: Aziatische snackballetjes

Party food: Aziatische snackballetjes

Dit is het ideale hapje om te serveren tijdens een relaxed avondje voor de buis. Lauwwarm het allerlekkerst, maar ook koud niet te versmaden!

Hapje voor 4 personen – 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 6 cream-crackers, fijn verkruimeld
  • 1 el mosterd
  • 1 ei
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 1 lente-uitje, in smalle ringen gesneden

Voor de saus

  • 3 el hoisinsaus
  • 3 el sushi-azijn
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder

Om te garneren

  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereiding
Kneed alle ingrediënten voor het gehakt (houd wat lente-ui achter voor garnering) door elkaar en vorm er met je handen kleine balletjes van. Verhit een koekenpan met wat boter en bak ze rondom goudbruin en gaar.

Verwarm ondertussen de saus ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje. Als de gehaktballetjes gaar zijn de saus toevoegen en de balletjes door de saus rollen.

Bestrooi de snackballetjes voor serveren met fijngesneden lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.

Party food: Aziatische snackballetjes

Enjoy!

Comments

  1. Hoi Annemiek,

    Waar kan ik de cream crackers halen en wat is het merk?

    Groetjes,
    Mariska

  2. Erg lekker en niet alleen als snack maar ook bij het avondeten inzetbaar!

  3. Hoi Annemiek,
    Lijkt me lekker! Kun e i.p.v. sushi-azijn ook gewone azijn gebruiken?

Speak Your Mind

*