Baba ganoush – vegetarische aubergine-dip

Baba ganoush - vegetarische aubergine-dip
Een gezonde dip? Jazeker, die bestaan! Baba ganoush is een heerlijk healthy en vegetarische aubergine-dip – of van oorsprong eigenlijk een salade – uit het Midden-Oosten. De aubergine wordt van tevoren geroosterd onder de grill, totdat het vruchtvlees boterzacht en verrukkelijk is. Serveer de baba ganoush met wat geroosterd platbrood zoals bijvoorbeeld pita of lavash. Heerlijk bij de borrel, of geniet er gewoon zo van!

Salade / dip – 4 personen – 60 minuten

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el tahin (sesampasta, verkrijgbaar in de supermarkt en bij de toko)
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl komijnpoeder
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper uit de molen
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt

DSC_0839_800x536

Verder nodig

  • Hakmes of staafmixer, vel bakpapier, stukje aluminiumfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en prik de aubergines rondom met een vork in. Verpak de knoflooktenen in een stukje alufolie. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de aubergines en knoflook erop. Bak circa 45 tot 60 minuten in de oven, of totdat de aubergines zacht zijn.

Laat de aubergines en knoflook iets afkoelen. Schraap het zachte vruchtvlees van de aubergines met een lepel uit de schil.

DSC_0840_800x536

Druk de zacht geworden en gepofte knoflooktenen uit hun schil. Hak de aubergines en knoflook op een snijplank fijn, of doe dit met behulp van de staafmixer. Met het mes behoudt je structuur, in de staafmixer wordt het een fijne puree.

Meng in een ruime kom de aubergines, knoflook en overige ingrediënten en breng de baba ganoush op smaak met olijfolie en zout en peper. Roer de helft van de peterselie door de baba ganoush en gebruik de overige helft voor garnering.

Baba ganoush - vegetarische aubergine-dip Baba ganoush - vegetarische aubergine-dip

Enjoy!

Speak Your Mind

*