Bagel met gerookte zalm

Bagel met gerookte zalm

Deze bagel met zalm en hüttenkäse is een lekker en gezond lunchgerecht of hapje tussendoor. Ik zag deze afbakbagels liggen bij de Lidl. Makkelijk om in huis te hebben en erg lekker! In New York is vooral de bagel met gerookte zalm en roomkaas erg populair maar ik koos dit keer voor een iets gezondere variant door de roomkaas te vervangen door hüttenkäse.

Ingrediënten
2 bagels
gerookte zalm
sla
hüttenkäse
rode ui, in dunne ringen
paar cherrytomaten, in plakjes
stukje komkommer, in plakjes
zout en peper
boter

DSC_9002_800x536

Bereiding
Bak de bagels, indien nodig, af en snijd ze open. Besmeer beide helften met wat boter en beleg met de sla, hüttenkäse, zalm, plakjes tomaat en komkommer.

DSC_9007_800x536

Strooi er wat vers gemalen (zee)zout en peper over en serveer direct.

Bagel met gerookte zalm

DSC_9014_800x536

Eet smakelijk!

‘De bagel is van oorsprong een Oost-Europees product, dat door joodse immigranten in de Verenigde Staten is geïntroduceerd. Ze vestigden zich onder andere in het zuidoosten van Manhattan, New York. Terwijl de winkels in New York op zondag gesloten waren, kon men in deze joodse wijk vlechtbroden (challes) en bagels kopen. Al snel gingen joodse bakkers met broodkarren door heel de stad.’ Bron: Wikipedia.

Comments

  1. Peter says:

    Ziet er heerlijk uit Annemiek.
    Met een echt verse bagel waarschijnlijk nog lekkerder.
    In Leiden zit sinds kort een ambachtelijke bagelbakkerij (www.betterbagels.nl).
    Daar maken ze echt verse bagels in de winkel volgens de traditionele New York methode.
    Je kan de bakker dagelijks aan de slag zien met het deeg: kneden, vormen, koken en bakken. Uniek in Nederland voor zover ik weet.
    Ik ga het recept zeker eens met een verse bagel proberen..
    Bedankt,

    Peter

Speak Your Mind

*