Basisrecept – Kruimeldeeg

Basisrecept - KruimeldeegDit eenvoudige basisrecept voor kruimeldeeg zou iedereen moeten kennen! Wat denk je van een lekkere appelkruimeltaart, crumble met vers marineerd fruit, of druk de kruimels in een bakvorm tot bodem voor een heerlijke cheesecake of andere taart. Je maakt het kruimeldeeg in minder dan 5 minuten!

Ingrediënten
225 gram bloem
125 gram ongezouten roomboter, koud en in blokjes gesneden
90 gram suiker
snufje zout*

*Het klinkt misschien gek om zout toe te voegen aan dit recept, maar het zout zorgt er voor dat je het zoete nog beter proeft. Een klein snufje zout is voldoende.

DSC_3865_800x536

Bereiding
Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar tot kruimels.

DSC_3869_687x600DSC_3873_727x600

Meng niet te lang want anders krijg je door de warmte van de handen een vast deeg. Je kunt het kruimeldeeg ook in de keukenmachine mengen, maar met je handen gaat het prima en bovendien scheelt dat je weer afwas. 🙂

Speak Your Mind

*