Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Dit zijn mijn perfect gebakken speklappen: knapperig krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen. Het geheim leerde ik van mijn moeder: eerst kruiden met cajunkruiden, dan paneren met paneermeel en daarna, jawel, bakken in boter. Succes verzekerd!

Ingrediënten

  • 6 speklappen zonder zwoerd (ik koop ze het liefst bij de slager: die zijn lekkerder en dunner gesneden dan in de supermarkt.)
  • 6 el panko of paneermeel
  • Cajunkruiden
  • Vloeibare bakboter

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding
Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter en laat warm worden.

Bestrooi de speklappen aan beide kanten met cajunkruiden (niet teveel, anders worden de speklappen te zout) en druk ze daarna aan beide kanten in de panko, of in de paneermeel.

Bak de speklappen in middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Leg de speklappen na het bakken even op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

Serveer direct.

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Eet smakelijk!

Comments

  1. Van het weekend de runderlappen in een braadpan boven op de houtkachel laten stoven, 2 vliegen in 1 klap, de kamer lekker warm en het stoofvlees boter mals

  2. Nou alleen die cajunkruiden nog zelf samenstellen dan is ie toppie…

    Kant en klare cajunkruiden is nl. 66% zout (dus een beetje duur voor een hap zout)

  3. Maar hoe lang laat je die speklapjes dan op staan?

  4. Opsturen, moet natuurlijk zijn proberen

  5. Ga ik zeker een keer prboeren op deze manier.
    Maar ik zou ook heel graag willen weten hoe jouw moeder nou het stoofvlees zo zacht krijgt.

Speak Your Mind

*