Video: basisrecept vanille-cupcakes

Klik hier als je de video niet kan zien — Dit is mijn favoriete basisrecept voor heerlijke vanille-cupcakes. Mijn geheime ingrediënt is de toevoeging van een klein beetje magere yoghurt. Deze maakt de cupcakes heerlijk luchtig en smeuïg tegelijk! 

Je kunt eindeloos varieëren met dit basisrecept door extra ingrediënten aan het beslag toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan stukjes chocolade, caramel, bosbessen en garneer voor een extra feestelijk resultaat met een smakelijke toef botercrème. Enjoy!

Dit recept is voldoende voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

  • 125 g zachte roomboter
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 145 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 90 g magere yoghurt, op kamertemperatuur

Verder nodig
12 cupcakevormpjes, bakblik voor cupcakes, elektrische handmixer (handige mixers vind je hier), spatel, fijne zeef, eventueel een ijsbolletjesknijper om de vormpjes met het beslag te vullen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en zout luchtig en zacht. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een glad beslag. Klop op de laagste stand om en om het bakmeel en de yoghurt door het beslag. Doe dit in meerdere kleine porties. Stop direct met mixen als alles goed gemengd is.

Vul het bakblik met de cupcakevormpjes en vul de vormpjes voor 2/3 met beslag (dit gaat makkelijk met behulp van een ijsbolletjesknijper). Bak de cupcakes 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Verwijder de cupcakes uit het baklik en laat ze op een taartrooster volledig afkoelen.

basisrecept vanille-cupcakes

Enjoy!

Tip

Deze cupcakes zijn het lekkerst als ze vers zijn, dus op de dag dat je ze maakt. De volgende dag zijn ze namelijk minder luchtig. Bewaar de cupcakes het liefst niet in de koelkast, maar op een koele, donkere plek.

Speak Your Mind

*