Betuwse appelflappen

Betuwse appelflappen

Alweer een jaar voorbij, een jaar ouder en alweer 2 maanden zijn verstreken sinds ik met KeukenLiefde begon. Wat vliegt de tijd toch voorbij. Gelukkig vond ik toch nog even tijd om deze heerlijke Betuwse appelflappen te bakken, want die mogen morgen op Oudjaarsdag natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 10 appels (wij gebruiken een mix van goudreinet en elstar)
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Boerenjongens of rozijnen
  • Kaneelpoeder
  • 1 losgeklopt ei
  • Klont roomboter
  • Rietsuiker

Bereiding
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat wat roomboter smelten in een pan en bak de appels samen met de vanillesuiker en een flinke snuf kaneelpoeder tot ze zacht zijn.

DSC_1503_800x536

Laat het appelmengsel afkoelen en roer dan wat boerenjongens of rozijnen door de moes. Ik maak dit appelmengsel meestal een dag van tevoren zodat hij helemaal kan afkoelen en ik de volgende dag zo klaar ben.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Verwijder de folie van het bladerdeeg en laat ze ontdooien op het bakpapier.

DSC_1519_800x536

Wanneer het bladerdeeg ontdooid is schep je in het middel van het bladerdeeg een eetlepel appelmoes, niet teveel anders kun je hem niet meer dichtvouwen.

DSC_1522_800x536

Vouw het bladerdeeg eroverheen en druk de randen met een vork dicht.

DSC_1524_800x536

Prik de appelflap bovenop een keer in met een mesje zodat de lucht kan ontsnappen. Bestrijk de appelflappen met het losgeklopte ei en bestrooi royaal met rietsuiker.

DSC_1526_800x536

DSC_1520_800x591

Leg de appelflappen op bakpapier op een bakplaat en bak ze circa 10 tot 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Laat ze op een rooster afkoelen.

DSC_1532_800x468

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*