Bladerdeeghapjes met geitenkaas en appel

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en appelMet diepvriesbladerdeeg in huis kun je altijd een snel en lekker hapje maken, zo ook deze feestelijke bladerdeeghapjes met geitenkaas en appel. Serveer ze als hapje voor je gasten, of maak ze gewoon voor jezelf wanneer je daar zin in hebt. Je kunt ze ook uitstekend als voorgerecht serveren op een bedje van sla. 

Hapje/voorgerecht – 6 stuks – 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 appel
  • Geitenkaas* (ik gebruikte plakjes harde geitenkaas omdat ik die nog had liggen, maar de kleine, ronde en zachte geitenkaasjes zijn ook erg lekker)
  • Verse tijmblaadjes
  • Honing
  • 1 ei, losgeklopt
  • Zout en peper uit de molen
  • Olijfolie

*Zie ook onderstaande reacties over de kaas.

DSC_3486_800x536

Verder nodig
Bakpapier, ronde kookring of grote mok om rondjes uit te steken, kwastje

Bereiding
Bekleed een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de bladerdeegplakjes over het bakblik en laat ze ontdooien. Snijd met een kookring of mok zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg.

DSC_3488_800x536

Was de appel en snijd met een mes in dunne plakken, de schil mag blijven zitten. Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas en appel.

DSC_3491_800x472DSC_3492_800x435

Laat een rand van een centimeter aan de buitenkant van het bladerdeeg vrij, dus alleen het midden van de rondjes beleggen. Zo kan de buitenste rand van het bladerdeeg gaan rijzen en krijg je mooie bakjes. Ik had de kaas niet rond afgesneden waardoor de randen niet mooi konden rijzen. Bestrijk de appel met wat olijfolie en verdeel hier wat tijmblaadjes en zout en peper over.

DSC_3499_800x507

Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het ei en bak de bladerdeeghapjes 15 tot 20 minuten. Besprenkel de hapjes met wat honing en serveer direct.

Bladerdeeghapjes met geitenkaas en appelEet smakelijk!

Comments

  1. Martha Koolwijk says:

    Hallo Annemiek,

    Ik was ook vergeten de gaatjes erin te prikken, dus ze gingen helemaal bol staan.
    Toen heb ik er gauw in de oven nog met een vork in geprikt, dat hielp enigszins.
    Ik proefde alleen de kaas niet echt, had een rondje van een plakje geitenkaas erop gedaan, ik denk dat dat te weinig was, voor de rest heel erg lekker, ik ga ze zeker nog eens maken!

    • Ben het met je eens Martha, als je plakjes kaas gebruikt moet je er meerdere op elkaar leggen, anders proef je de kaas niet meer. Ik denk dat ik deze hapjes de volgende keer zou maken met kleine, ronde zachte geitenkaasjes… Wordt vervolgd dus! 🙂

  2. Jaap Brandsteder says:

    Heel lekker! Tijdens het proefbakken (voor kerstmis) had ik ook iets fout gedaan..,
    zachte geitenkaas gekocht. Moet je daar eens proberen ronde plakjes van te snijden.
    uiteindelijk wel gelukt door met een deegroller de kaas tussen twee vellen folie uit te rollen en dan voorzichtig een rondje te steken. Wat een gekl**i, haha. Goed dan kan anders dus.
    Verder heb ik na de eerste, die erg bol was opgekomen, bij de volgende met een vork gaatjes in het midden van het deegrondje geprikt. Toen werden ze heel mooi.
    Groet, J.

  3. Wat is dit lekker!!!!!
    Dank je wel!

Speak Your Mind

*