Bladerdeegpizza met salami

Bladerdeegpizza met salami

Oké, deze bladerdeegpizza met salami is misschien niet het meest slankmakende recept van deze maand :), maar ach… Vandaag laten we de teugels even vieren. Ik heb eigenlijk altijd wel bladerdeeg in de diepvries liggen omdat je er alle kanten mee op kunt en er razendsnel iets mee op tafel kunt toveren. Omdat ik per se het huis niet uitwilde om boodschappen te doen, scharrelde ik her en der wat restjes bij elkaar en flanste in no time dit supermakkelijke gerechtje bij elkaar. Tijd om te genieten!

Hoofdgerecht – 2 tot 3 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 el rode pesto
  • Handje geraspte kaas
  • Stukje salami, in dunne plakjes gesneden
  • Halve prei, gewassen en in smalle ringen gesneden
  • Halve bak champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden

20141124-DSC_6935

Verder nodig
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan, op een met bakpapier bekleed bakblik en druk de naden dicht. Bestrijk de bovenkant met pesto (laat de randen vrij) en bestrooi met de geraspte kaas. Beleg verder met de plakjes salami, prei en champignons en bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is en de randen goudbruin zijn.

Serveer met een groene salade. Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*