Bloemkoolsoep en croûte van Lya

Bloemkoolsoep en croûte van Lya

Deze heerlijke bloemkoolsoep en croûte kreeg ik ingezonden van Lya. En croûte betekent het inpakken van eten in bladerdeeg of korstdeeg en vervolgens bereid in de oven. Het resultaat mag er zeker zijn! Het woord is aan Lya:

Ingrediënten voor 4 personen
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 tl kerriepoeder
1/2 bloemkool
750 ml groentebouillon, gemaakt van 1,5 bouillontablet
3 el crème fraîche
1 el tijmblaadjes
4 plakjes diepvries bladerdeeg
2 tl karwijzaad
1 ei
zout en peper

ingredienten bloemkoolsoep en Croûte 001_800x600

Verder nodig
soeppan of hoge kookpan, 4 vuurvaste ovenschaaltjes

Bereiding
Fruit de ui en kerriepoeder zachtjes in 2 el olijfolie.

bloemkoolsoep 001_800x600

Voeg dan de bloemkool in roosjes toe (paar roosjes achterhouden) samen met 750 ml groentebouillon. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is en pureer met de staafmixer.

bloemkoolsoep 002_800x600

bloemkoolsoep 004_800x600

Toevoegen de achtergehouden bloemkool, 3 el crème fraiche en één el tijmblaadjes. Zout en peper naar smaak.

Laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien, en klop het ei los. Van 4 ovenschaaltjes de rand met ei bestrijken. Soep erin doen en bladerdeeg erover, eventueel bijsnijden. Bladerdeeg met ei bestrijken en bestrooien met 2 tl karwijzaad.

bloemkoolsoep 005_800x600

In een voorverwarmde oven van 200 graden in 20 minuten goudbruin laten worden.

bloemkoolsoep 009_800x482

Tip! Voeg gerookte zalmsnippers of gebakken spekreepjes aan de soep toe.

Eet smakelijk! Groetjes Lya

Heb jij ook een lekker of bijzonder recept dat je graag met ons wilt delen? Stuur dan een mail met het recept én leuke foto van het eindresultaat naar info@keukenliefde.nl en je ziet jouw recept binnenkort hier terug op keukenliefde!

Speak Your Mind

*