Broccolisoep

Broccolisoep-8759

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: ik ben een soepkont in wording. Ik werd betoverd door deze romige en fluweelzachte broccolisoep! Zo’n dampende bak troost begin ik langzaamaan te waarderen als avondvullend hoofdgerecht. Het liefst begeleidt met vers afgebakken stokbrood. Dat ik royaal besmeer met kruidenboter. Want een boterkont ben ik al. Ha! Heerlijk!

Of wat dacht je hiervan: versgebakken broodcroutons erbij! Bestrooid met een beetje kaas. Want ik ben ook de grootste kaaskont van Holland!

Houd je van een beetje pit? Voeg dan wat gedroogde chilivlokken of een heel fijngehakt vers pepertje toe aan deze soep. Ik liet dit achterwege omdat mijn dochter er helaas (nog) niet van houdt. 🙂

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli, stronk geschild en in plakjes gesneden, roosjes klein gesneden
  • 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1,5 tot 2 kippenbouillontabletten (afhankelijk van hoe zout je de soep wilt)
  • 1 l water
  • 1 flinke el roomkaas

Broccolisoep-8736

Verder nodig
Elektrische staafmixer

Bereiding
Verhit een kookpan met wat olie of boter en voeg de aardappel, sjalot en knoflook toe. Fruit enkele minuten op laag vuur, totdat de ui zacht is. Voeg de broccoli (houd wat kleine roosjes achter voor garnering) toe en verkruimel de bouillontabletten erover. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook op middelhoog vuur verder, totdat de aardappel en broccoli zacht zijn.

Kook ondertussen in een ander klein pannetje de achtergehouden broccoliroosjes, in licht gezouten water beetgaar. Giet af en spoel met koud water om doorgaren te stoppen.

Pureer de soep met de staafmixer glad. Zet de pan weer terug op laag vuur.

Roer de roomkaas in een kommetje glad met een tot twee eetlepels soep. Voeg al roerend toe aan de soep en warm nog kort even door.

Schep de soep in kommen en garneer met de achtergehouden broccoliroosjes. Serveer direct.

Broccolisoep-8751

Eet smakelijk!

Comments

  1. Klinkt goed, ik wou altijd al een keer broccolisoep maken! Als ik van het weekend nog ergens tijd heb ga ik dat maar eens doen 😀

  2. Hmmm, zo lekker! Ik heb nog een tip voor je: wat uitgebakken chorizo eroverheen. Maak ik vriendlief errrrg blij mee, en is een goede toevoeging!
    Groetjes

  3. Haha, welkom to the world of soup lovers! Zo heerlijk hé die roomkaas. Maakt alles wat creamy-er zonder een heleboel vet

Speak Your Mind

*