Broodje hamburger met blauwaderkaas (#BlueCheeseBurger)

Broodje hamburger met blauwaderkaas (#BlueCheeseBurger)

En?! Ben je ook aan het bouwen gegaan?

Helemaal top! Ik wist het wel. Wat zijn ze lekker, hè?

Voor wie het gemist heeft: een paar weken terug bouwden we broodjes hamburger met Castello Burger Blue, dat zijn romige plakken blauwaderkaas, ideaal om je favoriete hamburger lieflijk mee toe te dekken. Na het megasucces van de vegetarische pompoenburger met hazelnoot en spinazie — mijn allernieuwste liefde! — is het nu tijd voor een populaire klassieker: broodje hamburger met rundergehakt.

Ook nu zorgt Castello Burger Blue voor stralend gedans in je mond. De blauwaderkaas, die met zijn romigheid en licht pittige tonen je smaakpapillen doen zinderen naar meer en meer en meer, tilt deze toch al geliefde klassieker naar een oneindig hoog niveau. Johan noemt het zijn onbetwiste kampioen! (Geloof me, dat zegt veel.)

Een bouwvergunning heb je niet nodig, dus ga rap aan de slag!

Hoofdgerecht voor 2 grote eters — 30 minuten + minimaal 30 minuten rusten in de koelkast

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 400 g rundergehakt
  • 3 takjes platte peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 eidooier
  • 1/2 rode ui, heel fijngesnipperd
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

Verder

  • 2 grote Italiaanse bollen
  • 2 plakken Castello Burger Blue (verkrijgbaar bij AH)
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • 1 pakje Pancetta plakjes à 100 g
  • 2 augurken, in plakjes gesneden
  • Paar blaadjes ijsbergsla
  • Mayonaise, mosterd en ketchup naar keuze

Bereiding
Meng de ingrediënten voor de hamburgers door elkaar, breng op smaak met peper en zout en vorm er twee grote burgers van. Leg op een bord afgedekt met vershoudfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Steek de barbecue aan, of verwarm de grillpan. Snijd de Italiaanse bollen open en gril ze op de opengesneden kant, totdat ze licht kleuren. Leg op een bord en zet opzij. Gril de plakjes pancetta, totdat ze licht goudbruin en krokant zijn. (Als je ze op de barbecue grilt, leg ze dan op een aluminium grillbakje.) Leg op een bord en zet opzij.

Leg de hamburgers op de gril en bak ze, totdat de bovenkant van de hamburgers vochtig wordt en ze loslaten van de gril. Keer ze om en bedek met een plakje blauwekaas. Laat even smelten en haal de burgers van de gril.

Besmeer de broodjes naar keuze met mayonaise, mosterd en ketchup en beleg de onderkant met sla. Leg de hamburgers bovenop de sla en beleg met de overige ingrediënten.

Broodje hamburger met blauwaderkaas (#BlueCheeseBurger)

Enjoy!

Speak Your Mind

*