Broodje kipburger met tomaat en bacon

DSC_6919_600x402

Dit klassieke en overheerlijke broodje kipburger doet beslist niet onder voor het alom bekende broodje hamburger. Natuurlijk op een lekker vers bolletje en belegd met knapperige sla, tomaat en bacon. Vervolgens nog wat frisse citroenmayonaise om het geheel af te maken. Mmmmm… Dat wordt gegarandeerd smullen!

Ingrediënten voor 4 broodjes
4 verse witte sesambolletjes
2 kipfilets
panko, Japans broodkruim (kan eventueel vervangen worden door gewoon paneermeel)
2 eieren
4 plakken bacon
2 tomaten
4 el mayonaise
sap van een halve citroen
veldsla of andere sla naar keuze
1 grote rode ui
vloeibare bakboter
zout en peper

Bereiding
Snijd de tomaten in plakken. Roer de mayonaise los met wat citroensap. Pel de rode ui en snijd deze in smalle ringen. Zet twee borden klaar, een met panko en een met de losgeklopte eieren. Snijd de kipfilets over de lengte doormidden zodat je in totaal vier mooie filets hebt.

DSC_6847_600x402

Bestrooi de filets aan beide kanten met peper en zout en wentel ze dan een voor een eerst door het ei en daarna door de panko.

DSC_6849_600x402

DSC_6850_600x402

Herhaal dit eventueel nog een tweede keer voor een mooi paneerlaagje.

DSC_6852_600x402

Verhit een koekenpan met wat vloeibare boter en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak in dezelfde pan ook de bacon uit.

DSC_6867_600x402

Laat de kipfilets en bacon vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de boven- en onderkant met de citroenmayonaise. Leg vervolgens op de onderste helft wat sla, gevolgd door de kipschnitzel, tomaat, bacon en uienringen.

DSC_6902_600x402

DSC_6907_600x402

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dit is echt lekker. Thuisgekomen van vakantie had ik gewoon zin in een eenvoudige burger. Ik heb de burgers gemaakt met kippendijfilet, net iets sappiger. Ik had nooit gedacht dat je simpele mayonaise zo kon verfrissen met wat citroensap. Bedankt voor dit recept, Deze houden we er in.

Speak Your Mind

*