Broodpudding

Broodpudding-8245

Afgelopen kerst maakte ik voor het eerst Christmas pudding: een traditioneel Engels dessert van onder andere brood, krenten, sinaasappel, kaneel, eieren en room, dat wordt geserveerd na het kerstdiner. Ik maakte een snelle variant hierop, want het traditionele recept wordt al maanden voor kerst gemaakt. Ik vond het heerlijk!

Omdat ik na kerst nog een hele kerststol over had, besloot ik aan de slag te gaan met de Hollandse variant van kerstpudding: broodpudding. Het is een machtig gerecht en daarom serveer ik hem het liefst als ontbijt of brunch op een luie zondagmorgen. Dan geniet je eigenlijk van hoofdgerecht én dessert tegelijk. Dat is toch geweldig!

Ingrediënten

  • 475 g oud brood (gewoon brood, krentenbrood, kerststol: het kan en mag allemaal!)
  • Roomboter, om het brood te besmeren
  • 200 ml room
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el vanille-extract

Broodpudding-8233

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd het brood in plakken en besmeer één kant met roomboter. Leg ze dakpansgewijs, boterkant omhoog, in de ovenschaal. Klop de room, het ei, de kaneelpoeder, de vanillesuiker en de vanille-extract los met een vork en schenk over het brood.

Bak circa 25 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.

Broodpudding-8261

Enjoy!

Comments

  1. Charlotte says:

    Zo geniet je elke dag alsof het Kerst is, leuk 😉

Speak Your Mind

*