Bruschetta met chorizo en uienchutney

Bruschetta met chorizo en uienchutney

Een heerlijk en feestelijk hapje kun je deze Italiaanse bruschetta met chorizo en uienchutney zeker noemen! Serveer ze als klein voorgerechtje voor een diner of als hapje op een verjaardag of feestje. Je zult beladen worden met complimenten!

Ingredienten
1 afbak ciabatta
1 portie uienchutney
chorizo
1 teentje knoflook
extra vierge olijfolie
gemberpoeder

DSC_3884_800x562

Verder nodig
bakpapier

Bereiding
Zet de ovengrill aan. Snijd de ciabatta in plakjes en leg ze op een, met bakpapier bekleed, bakblik. Rooster ze enkele minuten in de oven totdat ze licht goudbruin zijn. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf het geroosterde brood hiermee in.

Bruschetta met chorizo en uienchutney

Beprenkel het brood met wat olijfolie en een snufje gemberpoeder.

DSC_3898_800x536DSC_3901_800x420

Snijd de chorizo in hele dunne plakjes en leg deze op het brood.

DSC_3906_800x536

Zet ze nog even kort terug onder de hete grill totdat het vet in de chorizo iets gesmolten is en zodat de chorizo zijn smaak kan afgeven aan de bruschetta.

DSC_3916_800x536

Beleg de broodjes tot slot met wat uienchutney en serveer direct.

Bruschetta met chorizo en uienchutney

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*