Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoelen

Ben je nog op zoek naar een feestelijk hapje om te serveren met de kerst of op oudejaarsavond? Probeer dan eens deze heerlijke bruschetta’s met paddenstoelen! Erg makkelijk en snel klaar te maken en het resultaat is verbluffend!

Hapje voor ongeveer 7 personen

Ingrediënten 
1 afbak Ciabatta
1 knoflookteentje
1 sjalotje
Bak paddenstoelen à 400 gram
2 el fijngehakte platte peterselie
Extra vierge olijfolie
Zeezout en peper uit de molen

DSC_7250_623x600

Bereiding
Verhit de grill van de oven. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Pel het sjalotje, halveer en snijd halve ringen.

Snijd de ongebakken ciabatta in ongeveer 17 dikke plakken en besprenkel royaal met olijfolie en wat zeezout.

DSC_7267_800x536

Rooster ze goudbruin onder de hete grill. Draai ze halverwege een keer om. Pel de knoflook en halveer. Wrijf de sneetjes ciabatta, als ze uit de oven komen, in met het opengesneden knoflookteentje. Het brood krijgt zo een hele subtiele knoflooksmaak.

DSC_7274_800x536De overgebleven knoflook fijnhakken.

Verhit een hapjespan totdat hij heel heet is en voeg wat olijfolie toe. Bak de paddenstoelen en het sjalotje op hoog vuur tot het vocht verdampt is en ze goudbruin kleuren.

DSC_7269_800x536

Voeg de laatste minuut de overgebleven knoflook en de peterselie toe. Breng goed op smaak met peper en zout.

DSC_7271_800x536

Besprenkel de ciabatta met nog wat extra olijfolie en verdeel de paddenstoelen erover.

DSC_7281_800x536

Bruschetta met paddenstoelen

Eet smakelijk!

Comments

  1. ziet er goed uit ga ik zeker maken

Speak Your Mind

*