Bruschetta met tomaat-tonijnsalsa

Bruschetta met tomaat-tonijnsalsa

Deze bruschetta met tomaat-tonijnsalsa zijn heerlijk om te serveren als hapje of amuse en bovendien erg makkelijk om te maken. Zorg dat je er voldoende maakt want ze vinden gretig aftrek!

Heb je nog wat tomaat-tonijnsalsa over? Kook er dan wat pasta bij en je hebt een makkelijk en snel pastagerecht!

Ingrediënten
Bruin stokbrood
Teentje knoflook
Groen pepertje
Blikje tonijn op olie
Olijfolie extra vierge
6 tomaten
1 el kappertjes
2 takjes verse peterselie, fijngehakt

Bereiding
Verwarm de grillstand van de oven voor of zet een grillpan op het vuur. Snijd het brood in plakken en bestrijk ze met olijfolie.

DSC_3415_800x536

Grill het stokbrood goudbruin. Pel het knoflookteentje en snijd hem doormidden. Wrijf het geroosterde brood in met het opengesneden knoflookteentje. Het brood krijgt hierdoor een hele subtiele knoflooksmaak.

Snijd de groene peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en hak fijn. Laat de tonijn uitlekken. Verwijder het sap en de zaadlijsten uit de tomaten en hak de tomaten fijn. Meng de tomaten, groene peper, kappertjes en tonijn in een kom en breng op smaak met wat zout en peper.

DSC_3429_800x536

Beleg de bruschetta’s met de salsa, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi tot slot met de fijngehakte peterselie.

Bruschetta met tomaat-tonijnsalsaDSC_3444_800x536

Serveer de bruschetta’s op een mooie schaal. Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*