Cake met slagroom, verse aardbeien en hagelslag

Cake met slagroom, verse aardbeien en hagelslagEen simpele plak cake belegd met een dot lobbig geklopte slagroom, plakjes verse aardbeien en tot slot bestrooid met Hollandse hagelslag. Zo lekker kan simpel zijn!

Hoewel… die simpele cake is een zelfgemaakte aardbeien-cake waar we al onze liefde voor lekker eten in hebben gestopt. Een goed idee voor Moederdag misschien want hier worden alle moeders blij van!

Ingrediënten voor de aardbeien-cake
250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 gram witte basterdsuiker
250 gram bloem met een half zakje bakpoeder (zelfrijzend bakmeel kan ook)
4 eieren
3 kleine jamkuipjes, aardbeienjam
DSC_6287_600x402
Nodig voor beleg
bekertje slagroom met zakje vanillesuiker, stijf geklopt
verse aardbeien, in plakjes gesneden
pak hagelslag

Verder nodig
Elecktrische handmixer, zeef, spatel, cakevorm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop met de mixer de boter en de suiker tot een luchtig mengsel.DSC_6294_600x402Voeg dan een voor een de eieren toe terwijl je blijft mixen. Zoals je ziet is dit een serieuze aangelegenheid waarbij volledige concentratie vereist is…DSC_6297_600x402
Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar en zeef dit boven het eimengsel.DSC_6304_600x402Spatel de bloem en vervolgens de aardbeienjam erdoor en schep het beslag in de cakevorm. DSC_6309_600x402DSC_6310_600x402Bak de cake ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven of totdat een houten prikker er droog uitkomt. Laat de cake even afkoelen in de vorm en stort hem dan op een rooster om verder te laten afkoelen.

Snijd de cake in plakken en schep op iedere plak een dot slagroom.2013-05-09 13.20.40_600x448 Beleg verder met plakjes aardbeien en bestrooi het geheel met wat hagelslag.DSC_6329_600x402Cake met slagroom, verse aardbeien en hagelslag
En nu… Smullen maar!!!

Speak Your Mind

*