Caponata met kalfsschnitzel

Caponata met kalfsschnitzelDit gerecht is genieten pur sang, zomer op je bord! Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van caponata, een Italiaans gekookte salade in zoet/zure dressing, maar dankzij de Gordon Ramsay app ‘Cook With Me’ weet ik nu hoe goddelijk lekker dit is!

De caponata smaakt de volgende dag nog lekkerder als hij is afgekoeld en alle smaken goed doortrokken zijn. Heerlijk als lunch op een broodje of serveer als hapje op een crostini of bruschetta. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 4 personen.

Ingrediënten voor de caponata
1 rode paprika
2 stengels bleekselderij
1 grote ui
1 aubergine
5 el olijfolie
1,5 el balsamico azijn
5 grote tomaten
2 teentjes knoflook
2 el suiker
1 handvol verse basilicum
100 gram groene olijven
50 gram kappertjes

Ingrediënten voor de kalfsschnitzel
100 gram paneermeel of panko
50 gram Parmezaanse kaas
1 ei
50 gram bloem
4 stuks ongepaneerde kalfsschnitzels
3 el olijfolie
50 gram pijnboompitten
1 el roomboter
1 handvol verse basilicum

Ook nog
zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Snijd de paprika, selderij, ui en aubergine in middelgrote stukken. Verhit een grote koekenpan met de olijfolie en bak de groenten op hoog vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn, ongeveer 8 minuten.

DSC_9280_800x536

Kruid met zout en peper uit de molen. Verwijder ondertussen het zaad uit de tomaten en snijd ze in stukken. Voeg de azijn toe aan de groenten en bak even mee. Pel de knoflook en hak fijn. Voeg de knoflook, tomaten, suiker, basilicum, olijven en kappertjes toe aan de groenten.

DSC_9288_800x536

Bak op hoog vuur nog 5 minuten mee totdat de aubergine zacht is. Schep de caponata op een bord en zet opzij.

DSC_9296_800x561

Veeg de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier, hier kunnen zometeen de schnitzels in gebakken worden. Zet drie borden klaar met bloem, paneermeel en losgeklopt ei. Dep de schnitzels droog met een stukje keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper. Wentel ze dan eerst door de bloem, dan ei en tot slot het paneermeel.

DSC_9297_800x536

Verhit de koekenpan opnieuw met olijfolie en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Leg de pijnboompitten en kappertjes op de schnitzels en voeg de el boter toe aan het bakvet. Laat even smelten en lepel dit bakvet over de schnitzels.

DSC_9306_800x536

Zet het vuur uit. Verdeel de caponata over de borden en leg de schnitzels ernaast. Verdeel nog wat hele blaadjes basilicum over de schnitzels en serveer. Gordon serveerde hier ook nog de tagliatelle met citroen-botersaus bij.

Caponata met kalfsschnitzelDSC_9326_800x536Eet smakelijk!

Comments

  1. Vanavond gesmuld van de caponata! Gisteren al gemaakt. Heb er kalkoenschnitzel bij gemaakt en de heerlijke pasta. Errug lekkah!

Speak Your Mind

*