Captainsdinner-chili

Captainsdinner-chili

Vorige week maakte ik een spannende speurtocht door de kelderkast. Vanuit een donkere hoek doken er plotseling twee potten op: een verlaten potje kapucijners en een tranend potje zilveruitjes. In een flits zag ik het voor me … hemels geluk: captainsdinner-chili. Kostelijk!

Ik bereid de chili in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat hem lekker lang op heel laag vuur zachtjes sudderen. Het gehakt wordt daardoor boterzacht! En de anti-aanbaklaag voorkomt dat de chili aanbrandt. Ideaal. Heb je wat minder tijd? Geen probleem, de chili smaakt na 10 minuten sudderen ook al fantastisch.

Is de anti-aanbaklaag van jouw koekenpan versleten? Niet getreurd …

Profiteer van de Tefal Wisselweken!

Wandel tot en met 25 maart binnen bij Marskramer of Blokker, lever je oude pan in en ontvang direct 30% kassakorting op een nieuwe Tefal-pan. Alle oude, ingeleverde pannen worden verzameld en gerecycled door afvalverwerker Van Gansewinkel.

Kijk, dat zijn acties die mijn hongerige hart sneller laten kloppen!

Voor dit gerecht gebruik ik de Tefal anti-aanbak koekenpan met rode Thermo-Spot. De Thermo-Spot is de rode warmte-indicator in het midden van de pan. Bij het opwarmen kleurt hij langzaam effen rood en als de kleur egaal rood is, weet je dat je de juiste baktemperatuur te pakken hebt. Dat is belangrijk, want bak je te koud of te heet dan gaan er belangrijke voedingsstoffen verloren. Gezond koken is bakken op de juiste temperatuur. Met deze pan is gokken dus verleden tijd, je weet in één oogopslag wanneer jouw pannetje warm genoeg is voor een maaltijd hemels geluk!

Heeft jouw pan zijn beste tijd gehad?

Gun jezelf (of je grote liefde) een mooi cadeau: lever je oude pan – ongeacht het merk – in en pak nu 30% korting op een nieuwe Tefal pan. Dat kookt véél lekkerder …

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten – geschikt om in te vriezen

Ingrediënten

  • 1 pakje magere spekblokjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 paprika’s, in blokjes gesneden
  • 1 tot 2 kleine chilipepertjes, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g rundergehakt
  • 1 pak of blik gezeefde tomaten à 500 g
  • 1 pot kapucijners

Om erbij te serveren

  • Gekookte rijst, aardappels, tortillachips, wraps of taco’s
  • Zure room
  • Zilveruitjes
  • Augurken
  • Piccalilly

Bereiding
Verhit de koekenpan en wacht totdat de Thermo-Spot egaal rood van kleur is. Voeg het spek, de uien, paprika’s, chilipeper en kruiden toe en bak, totdat de paprika’s en uien wat zachter zijn en beginnen te kleuren. (Olie of boter toevoegen is door het spek en de anti-aanbaklaag niet nodig, maar wil je dit toch toevoegen, wacht dan totdat de Thermo-spot egaal rood is.) Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan dit minimaal 10 minuten tot maximaal een uur of zelfs langer. Laat de kapucijners goed uitlekken in een zeef en warm ze de laatste 5 minuten mee op in de saus.

Eet smakelijk!

Captainsdinner-chili

Wist je dat …

… een anti-aanbakpan en een keramische pan – anders dan veel mensen denken – niet hetzelfde zijn! Beide pannen hebben andere eigenschappen die ze uniek maakt.

Tefal-campagne-5459

Zo is de anti-aanbakpan – naast het schoonmaakgemak – geschikt om te bakken zonder boter of olie, wat het mogelijk maakt om gezond en bewust te koken. De harde keramische laag van de keramische pan zorgt juist weer voor een knapperig bakresultaat en is dus met name ideaal voor perfect gebakken aardappels, biefstuk met een knapperig korstje of gebakken groenten. Goed om te weten!

Dit is een gesponsord artikel.

Comments

  1. Een aanrader. Ik heb er rijst door gedaan en wat tabasco. In plaats van chilipepers, die er niet waren in de winkel, heb ik een theelepeltje gedroogde chilipepers gebruikt. Heerlijk.

Speak Your Mind

*