Champignons op toast

Champignons op toast
Als een snuffelhond zwabber ik door de koelkast en ineens stoot ik mijn gevoelige speurneus tegen een bak champignons. Ik kef meteen: gebakken champignons op toast!

Zodra ik dit klassieke bistrogerecht op een menukaart zie staan, staat mijn keuze vast. Maar waarom niet ook thuis van dit smulgeluk genieten? Dit gerecht kan elke thuiskok maken; zelfs de allergrootste keukenkluns kan hieraan niets verprutsen!

Serveer de champignons op toast als snelle lunch of smakelijk voorgerecht, of gewoon als hoofdgerecht uitgestrooid over een lekkere salade. Dat wordt smullen geblazen!

Hapje/snack/voorgerecht voor 2 personen — 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 g champignons
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Kruidenboter
  • 2 sneetjes wit casinobrood
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Bak de champignons op hoog vuur in een koekenpan met wat olie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg, als de champignons iets geslonken zijn, de ui, tijmtakjes, knoflook en een klont kruidenboter toe en bak nog kort even verder, totdat de ui zacht is.

Toast het casinobrood in een broodrooster en besmeer met kruidenboter.

Snijd het brood eenmaal diagonaal doormidden en verdeel de champignons erover. Serveer direct.

Champignons op toast
Enjoy!

Comments

  1. Cthuenissen says:

    Probeer dit ook eens met worchester saus naar smaak, ontzettend lekker!

  2. Nancy says:

    Ik vervang altijd de ui voor een bananen sjalot en doe er oude Beemster bovenop en zet de toast nog even in de oven

  3. of met nog wat spekjes er doorheen !!!, heerlijk…….

  4. Nog lekkerder… een flinke lepel Italiaanse gemengde kruiden uit zo’n plastic bakje van de Turkse super meestoven. Ruikt het hele huis meteen naar vakantie. Groetjes weer, Els

Speak Your Mind

*