Champignonsoep

Champignonsoep

Een hartverwarmend herfstrecept: romige champignonsoep met kastanjechampignons. Je kunt de soep eventueel ook maken met paddenstoelen. Heerlijk als voorgerecht, lunchgerecht, of met wat brood erbij een snel en makkelijk hoofdgerecht.

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 350 g kastanjechampignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 knoflookteen, gepeld en fijngehakt
  • 75 g roomboter
  • 50 g bloem
  • 2 paddenstoelbouillontabletten
  • 500 ml melk
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt

DSC_4985_454x600

Bereiding
Verhit een ruime kookpan met de boter en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat de ui zacht is.

DSC_4987_800x536

Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe (wanneer je dit mooi vindt, kun je net als ik wat champignons achter de hand houden en deze in een apart pannetje goudbruin bakken. Bij het opdienen garneer je de kommetjes soep hiermee). Bak even mee, totdat de champignons geslonken zijn en licht beginnen te kleuren. Zet het vuur weer lager en voeg de bloem toe.

DSC_4990_800x566

Roer de bloem door de uien en champignons en laat enkele minuten, al roerend, meegaren.

DSC_4993_800x536

Verkruimel de bouillontabletten over de champignons en voeg de melk en 800 ml water toe.

DSC_4996_800x536

Breng al roerend aan de kook en zet het vuur dan lager. Laat de soep een minuut of tien zachtjes pruttelen.

DSC_4999_800x536

Roer vlak voor serveren de peterselie door de soep.

Champignonsoep

Eet smakelijk!

Comments

  1. Helemaal top deze overheerlijke champignonsoep! En bedankt voor de duidelijke uitleg met foto’s, daar heb ik heel veel aan!

  2. Dik blijf altijd klontjes houden nadat ik de bloem erbij heb gedaan. Heb je hier misschien een tip voor?

    • Bak de bloem gedurende een minuut zachtjes aan in het bakvet. Zet het vuur hoger en voeg dan langzaam en al kloppend met een garde koude! vloeistof toe. Dan kan het niet mislukken Natasja! 🙂

  3. José Soffers says:

    sorry had verkeerd mailadres gebruikt,
    Er is hier geen natuurwinkel in de buurt, maar ik ga het toch eens proberen met gedroogde paddestoelen , is weer eens een uitdaging

  4. José Soffers says:

    kunnen de paddestoelenbouillontabletten ook vervangen worden door gedroogde paddestoelen te weken en het weekwater te gebruiken, mijn man is allergisch voor smaakversterkers enz

Speak Your Mind

*