Cheeseburger: het ultieme zomergenot!

Cheeseburger: het ultieme zomergenot!

Op een warme zomerdag maakt niets mij zo wild als een hamburger van de grill. Met een stoere blik laat Johan de barbecuekolen vlammen, ik schenk met hartjes in mijn ogen de glazen vol gekoelde rosé en limonade, en versier de tafel met een schaal vol rode uienringen, plakken tomaat, sla, augurken … en ach, wat kan mij het schelen: voor de liefhebber (ikke!) mayonaise, mosterd, ketchup en nog wat extra mayonaise (gewoon voor de zekerheid; want als ie op is, kan mijn vurige hart maar zo doven).

Tot de kolen beginnen te smeulen, spelen we spelletjes of lezen wat. Heerlijk. Dit is ontspannen zomeren!

Groot alarm! De kolen zijn smoking hot. Het feest kan nu echt beginnen. Johan legt opengesneden broodjes op de barbecue tot ze licht kleuren, we laten de bacon zingen tot ze knapperig krokant zijn, en tot slot mogen mijn geliefde jongens erop. Als ik ze teder omkeer, dek ik ze liefdevol toe met een dikke plak kaas. Mmmm … lekker laten smelten en dit ultieme zomergenot mag van mij nog uren duren!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 30 minuten + 30 minuten in de koelkast

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 kleine, of 1/2 grote rode ui, heel fijngesnipperd
  • Klein bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 eidooier
  • Paar eetlepels oestersaus
  • Kneepje ketchup

Verder

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakken pittig belegen kaas
  • 4 plakken bacon
  • 4 grote plakken tomaat
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • Paar augurken, in plakjes
  • Zakje snijbiet, spinazie en babyboerenkool van AH (andere slamelange, of gewone sla kan ook)
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Mosterd

Verder nodig
Barbecue met grillbakje, of grillpan

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar (oestersaus en ketchup op gevoel toevoegen, iets meer oestersaus, dan ketchup), totdat je een stevig, niet te nat mengsel hebt.

Vorm er 4 tot 6 hamburgers van, afhankelijk van hoe groot de hamburgerbroodjes zijn. Leg ze op een bord, dek af met vershoudfolie en zet minimaal dertig minuten weg in de koelkast.

Verwarm de barbecue of grillpan voor. Snijd de broodjes open en grill ze enkele seconden op de opengesneden kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een bord en zet opzij.

Leg de plakken bacon in een aluminium grillbakje en grill goudbruin en knapperig. Leg op een bord en zet opzij.

Leg de hamburgers in hetzelfde grillbakje en grill ze aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de laatste paar minuten van de bereidingstijd de plakken kaas op de hamburgers, zodat ze kunnen smelten.

Besmeer de broodjes met mayonaise, mosterd en ketchup en beleg met de slamelange, gevolgd door de hamburger, tomaat, bacon, rode ui en augurk.

Het smulfestijn kan beginnen …

Cheeseburger: het ultieme zomergenot! Cheeseburger: het ultieme zomergenot!

Eet smakelijk!

Comments

  1. water komt me in de mond!
    heel mooie foto’s trouwens!
    liefs

Speak Your Mind

*