Chili con carne

Chili con carne

Dit recept voor chili con carne sprak me direct aan omdat er een stukje pure chocolade door de chili gaat. Dit ingrediënt, waar je wellicht zelf niet direct aan zou denken, maakt deze chili echt helemaal af!

Je kunt de chili con carne serveren met rijst, tortillawraps, maisbrood of lepel het gewoon zo uit een kommetje met een kloddertje zure room en wat geraspte kaas. In Amerika doen ze chili (meestal zonder bonen) over een broodje hotdog en noemen dit de ‘chili dog’. Een heerlijk alternatief voor een ‘left over’ chili!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, fijn gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 of 2 rode pepers, ontzaad en fijngesneden
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl suiker
  • 1 runderbouillonblokje
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blik rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • Klein stukje pure chocolade (zo puur mogelijk)

DSC_1617_800x536

Bereiding
Fruit de ui zachtjes aan totdat deze glazig is en voeg dan de peper en knoflook toe. Bak een minuut en voeg dan de gedroogde kruiden en tomatenpuree toe, bak weer een minuut.

DSC_1624_800x536

Doe dan het gehakt erbij en roer los.

DSC_1628_800x536

Verbrokkel het bouillonblokje over het gehakt en voeg 200 ml water toe samen met de gezeefde tomaten en de suiker.

DSC_1639_800x536

Roer even door en doe de deksel schuin op de pan. Laat ongeveer 1 uur op een sudderpitje pruttelen. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de kidneybonen en het stukje chocolade toe.

Chili con carne

DSC_1657_800x536

Serveer de chili con carne met een kloddertje zure room, een partje limoen en wat geraspte kaas.

DSC_1671_800x536

Chili con carneEet  smakelijk!

Bron: www.bbcgoodfood.com (met enige aanpassingen)

Comments

  1. Voor hoeveel personen is dit gerecht?

  2. Esther says:

    Heerlijk, lekker pittig! Ik heb er voor de kids nog een blikje mais aan toegevoegd!

  3. Hmm echt weer een super lekker recept! Deze komt op de favorietenlijst 🙂

  4. Kees Spithoven says:

    Gisteren 09-08-2014 dit recept gemaakt. En ja, het heeft mijn huwelijk gered, want ook de liefde van de vrouw gaat door de mond, maag. Volgens de meeëters (degene die meegegeten hebben bedoel ik) het beste Chili recept wat ik ooit heb gemaakt. En geloof me ik heb er al wat uitgeprobeerd. Precies op smaak met pittigheid zonder dat de andere smaken verloren gaan. Wijnadvies!? Een mooie doorgerijpte Chileen b.v. Een Los Vascos. Dit recept komt bij de, voor herhaling vatbaar, te staan. Volgens mijn vrouw morgen dus.

    • Hoi Kees,

      Wat fantastisch dat mijn Chili naast magenvuller en comfort food nu ook het predicaat huwelijksredder krijgt. Bedankt voor je geweldig leuke reactie en de wijntip! Hier word ik super vrolijk van!!

  5. Cindy says:

    Vandaag deze chili gegeten. Het smaakte heerlijk. Ik ga zeker vaker iets van je recepten maken.

Speak Your Mind

*