Chocolade-advocaatcake

Chocolade-advocaatcake

Na het succes van mijn zelfgemaakte advocaat, ging ik op zoek naar een lekker recept om hem in te verwerken. Speciaal voor Pasen bedacht ik deze chocolade-advocaatcake, liefdevol toegedekt met advocaatglazuur en chocoladekrullen. Feest!

Gezien het alcoholpercentage in advocaat is deze cake minder geschikt voor kinderen. Maar die vermaken zich met Pasen natuurlijk buiten met het zoeken naar verstopte eieren. Intussen verwen jij jezelf met een plak van deze heerlijke cake. Geniet ervan.

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (zacht) + extra boter om in te vetten
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 el melk, op kamertemperatuur
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el advocaat

Voor de advocaatglazuur

  • 1,5 el advocaat, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 100 g poedersuiker
  • Chocoladekrullen

Verder nodig
Cakevorm, elektrische handmixer, spatel, zeef, taartrooster

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met boter.

Klop de boter met de suiker tot een romig en luchtig mengsel. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Zeef 1/3 van de bloem boven de kom en klop op lage stand door het beslag. Klop daarna 1/3 van de melk door het beslag. Herhaal totdat alle ingrediënten gemengd zijn.

Verdeel het beslag over twee kommen. Meng in een kommetje de cacaopoeder met 2 el warm water — voeg indien nodig nog wat extra water toe: je moet een dik papje krijgen. Voeg 2 el van het cacaopapje toe aan een helft van het beslag. Voeg aan het andere beslag de advocaat toe. Klop de cacao en advocaat kort met de mixer door het beslag, totdat het gemengd is.

Schep het beslag om en om in de cakevorm en roer het tot slot een keer door elkaar, zodat er een mooi marmereffect ontstaat. Strijk de bovenkant glad.

Bak circa 55 minuten in het midden van de oven, of totdat de cake goudbruin is en een satéprikker droog uit de cake komt.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort dan op een rooster. Laat de cake volledig afkoelen.

Meng voor de advocaatglazuur de advocaat met de poedersuiker. Het glazuur moet dik, vloeibaar zijn. Giet het glazuur over de bovenkant van de cake en bestrooi met chocoladekrullen. Laat het glazuur voor serveren iets uitharden.

Chocolade-advocaatcake

Enjoy!

Comments

  1. Ik ga hem maken zaterdag/zondag! Lijkt me heerlijk!!

    • Leuk Elisa! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

      • Ik heb hem gemaakt hoor! Maar ergens ging er iets niet helemaal goed, van buiten werd de cake droog en binnen was het net of ie nog niet helemaal gaar was. Waarschijnlijk had ik hem iets langer op een lagere temperatuur moeten doen, maar dat weet je nooit met mijn oven 😛
        Qua smaak was ie wel erg lekker, vooral dat advocaat glazuur!

Speak Your Mind

*