Chocoladeganache

Chocoladeganache

Dit is de meeste simpele, verrukkelijke en decadente chocoladesaus die ik ooit gemaakt en geproefd heb!!! Fluwelig van textuur en romig en vol van smaak maakt deze chocoladeganache van het meest simpele dessert nog een knallende afsluiter.

Gebruik de ganache bijvoorbeeld als glazuur over deze heerlijke decadente chocoladetaart, over je luxe ijscoupe met amarenekersen, als basis voor je zelfgemaakte truffels of als afsluiting van een diner om stukjes vers fruit in te dippen.

Ingrediënten
500 ml slagroom
500 gram pure chocolade van goede kwaliteit, in stukjes gebroken

DSC_0263_800x536

Bereiding
Verwarm de slagroom in een pan en breng de room bijna aan de kook, zodat de zijkanten beginnen te borrelen.

DSC_0273_800x536

Haal de pan direct van het vuur en roer de chocolade erdoor.

DSC_0274_800x536

Blijf net zolang roeren totdat alle chocolade is opgelost en je een fluwelige dikke ganache hebt, dit kan best even duren.

DSC_0277_800x536

DSC_0278_800x536

Chocoladeganache

Voor gebruik de ganache iets laten afkoelen. Je kunt de chocoladeganache na het maken direct gebruiken of helemaal laten afkoelen en bewaren in de koelkast voor zeker een week! Voor gebruik alleen even uitscheppen wat je wilt gebruiken en in een klein steelpannetje even iets opwarmen tot de saus weer vloeibaar is.

De chocoladeganache, wanneer hij uit de koelkast komt. Ik kon het natuurlijk niet laten…

DSC_0331_800x536

Ik wens iedereen een smakelijk zondig genieten toe 🙂

Speak Your Mind

*