Chocolademuffins

Chocolade muffins-8313

Ben jij ook zo dol op chocolademuffins? Dan heb ik goed nieuws! Dit zijn de makkelijkste chocolademuffins die je ooit gemaakt hebt. Je mikt alle ingrediënten bij elkaar in de kom, mengt het door elkaar et voilà: je chocolademuffinbeslag is klaar!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 30 muffins. Genoeg dus om met je hele familie van te genieten, om lekker uit te delen aan vrienden of collega’s, of vries ze in en bewaar ze voor later. 

Ingrediënten

  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 450 g basterdsuiker
  • 1,2 tl vanille-extract
  • 75 g cacaopoeder
  • 1,5 tl baksoda, gezeefd (gemeten met Amerikaans maatsetje lepels)
  • 200 g ongezouten roomboter, zacht
  • 250 g karnemelk
  • 3 grote eieren
  • 250 ml hete koffie
  • 250 g pure chocoladedruppels, of grof gehakt pure chocolade

Chocolade muffins-8269

Verder nodig
Elektrische handmixer, muffinbakblik voor 12 muffins, muffinbakpapiertjes (of 3 vellen bakpapier)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in en vul de bakvompjes met bakpapiertjes.

Als je net als ik geen muffinbakpapiertjes kunt vinden, gebruik dan bakpapier. Knip een vel bakpapier in twaalf kleinere stukjes en houd ze even onder de koude kraan. Bekleed de muffinvormpjes ermee.

Doe alle ingrediënten in een kom en klop met de handmixer tot de boter is opgenomen en je een glad mengsel hebt.

Giet het beslag in de muffinvormpjes en schud het voorzichtig even rond om het beslag te verdelen.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat een houten prikker er droog uit komt. Haal de muffins uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen. Bak de volgende lading muffins en herhaal totdat het beslag op is.

Chocolade muffins-8308

Geniet ervan!

Comments

  1. Annemarie says:

    Super lekker zijn ze en van de koffie proef je maar een vleugje

  2. Kun je de koffie vervangen of weglaten want ik lust echt geen koffie…. 🙁

  3. Jan Spies says:

    Chocolademuffins, ga ik vandaag proberen.

Speak Your Mind

*