Chocoladetruffels met cognac

Chocoladetruffels met cognacDeze chocoladetruffels met cognac zijn echt goddelijk lekker en supersimpel om te maken! Serveer ze ’s avonds bij een lekker kopje koffie of verpak ze in een mooi zakje een geef ze iemand cadeau.

Voor chocolade-hazelnoottruffels, doe je samen met de boter wat Nutella bij de vulling. Je kunt de cognac eventueel ook vervangen door een andere sterke drank of helemaal weglaten.

Ingrediënten voor ongeveer 20 truffels
120 gram pure chocolade
120 ml slagroom
2 tl ongezouten roomboter, in kleine stukjes
2 tl cognac
3 el cacaopoeder

DSC_8951_800x536

Bereiding
Hak de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom. DSC_8952_800x536Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur en giet de hete slagroom over de chocolade. DSC_8956_800x536Roer net zolang met een garde totdat de chocolade helemaal gesmolten is. DSC_8960_800x536Roer er dan de stukjes roomboter door en roer weer verder totdat deze opgenomen zijn. Voeg de cognac toe en roer alles glad. DSC_8962_800x536Bedek de bovenkant van de chocolademassa met vershoudfolie zodat er geen vel op de bovenkant kan komen. DSC_8964_800x536Laat het mengsel verder afkoelen en opstijven. Doe het cacaopoeder in een diepe kom of bak en vorm dan de truffels op een van onderstaande manieren. Wentel ze voorzichtig door het cacaopoeder en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten bak in de koelkast. Chocoladetruffels met cognac DSC_8999_800x536Serveer ze iets koeler dan kamertemperatuur.

Truffels vormen
Je kunt de truffels op verschillende manieren vormen.

  • Als het mengsel gekoeld maar nog enigszins zacht is met 2 lepels kleine quenelles maken.
  • Met behulp van een spuitzak vormen
  • Het mengsel eerst door en door koud laten worden en dan simpelweg in stukjes breken. Deze laatste methode is het makkelijkste maar ook de minst mooie.

DSC_9089_800x536DSC_9101_800x536Geniet ervan!

Speak Your Mind

*