Club sandwich met zoetzure zalm

Club sandwich met zoetzure zalmMijn lieve hemel… Wat is dit een verslavend lekker gerecht! Deze Club sandwich wordt onder andere belegd met verse zalm die is overgoten met een hete zoet-zure dressing. Serieus, je hebt nog nooit zoiets lekkers geproefd!

Dit recept komt het uit kookboek van Rudolph van Veen ‘Koken voor ieder&een’ waar overigens nog veel meer heerlijke gerechten in staan. Een Club sandwich wordt meestal als lunchgerecht gegeten wat natuurlijk heerlijk is maar je kunt het ook prima als licht hoofdgerecht eten zoals wij deden.

Ingrediënten
3 sneetjes wit landbrood
100 gram verse zalm
stuk komkommer van ca. 7 cm
2 plakken bacon
mayonaise
zalmeitjes
verse dille
1 lente-uitje, in ringen gesneden
150 ml rijstazijn
2 tl suiker
boter
plukje waterkers of veldsla

Bereiding
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf over de lengte in plakken. Leg de komkommer in een zeef boven een kom en bestrooi ze met wat zout. DSC_6344_600x402Laat de komkommers zo 15 minuten staan. Snijd de zalm met een scherp mes in dunne plakken. 2013-05-09 16.56.10_600x448 DSC_6353_600x402Meng 100 ml water met 150 ml rijstazijn, de suiker en het lente-uitje en breng dit in een steelpannetje aan de kook zodat de suiker oplost. DSC_6351_600x402Schenk de hete azijnmengsel dan over de zalmplakjes en laat dit afkoelen.DSC_6355_600x402 DSC_6358_600x402 2013-05-09 17.18.37_448x600 Door dit hete azijnmengsel gaart de zalm. Bestrijk ondertussen de sneetjes brood met wat boter en rooster ze goudbruin. Bak de plakjes bacon knapperig uit. Meng in een kommetje een eetlepel mayonaise met wat zalmeitjes en vers gehakte dille. 2013-05-09 17.28.19_600x448Knijp met je handen het overtollige vocht uit de komkommer. Bestrijk de boterhammen aan een kant met de mayonaise en beleg de onderste boterham met wat waterkers of veldsla en plakken zalm.2013-05-09 17.33.00_600x448 2013-05-09 17.35.01_600x448 Leg hier een met mayonaise besmeerde boterham op en beleg deze met de linten komkommer en plakjes bacon.2013-05-09 17.37.14_600x448 Dek af met de laatste boterham.Club sandwich met zoetzure zalm

En dan te bedenken dat ik pas sinds een paar jaar vis eet… Wat heb ik al die tijd toch veel gemist!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*