Club sandwich

Club sandwich

Ik ben dol op de lunch. Waar het ontbijt vaak gepaard gaat met een koude kale boterham met worst of kaas mag met de lunch alles uit de kast worden getrokken. De club sandwich is één van mijn favorieten lunchgerechten. Knapperig geroosterd brood, kip, uitgebakken bacon, plakjes ei en tomaat en een heerlijk honing-mosterdsausje om het af te maken. Daar ga je toch direct van watertanden?!

Ingrediënten 
3 sneden wit vierkant casinobrood
Smeerboter
3 plakjes bacon
1 tomaat, in plakjes gesneden
1 hele gerookte kipfilet, in dunne plakjes gesneden
Stukje parmezaanse kaas
2 el mayonaise
1 flinke tl zachte mosterd
Klein kneepje honing
Paar slablaadjes
1 ei, hardgekookt en in plakjes gesneden

DSC_1567_800x536

Bereiding
Rooster de boterhammen in een broodrooster of onder de grill. Bak de bacon in een koekenpan of in de oven krokant en knapperig. Maak een sausje van de mayonaise, mosterd en een klein kneepje honing. Was de sla en dep goed droog. Snijd in smalle repen.

Besmeer de boterhammen met boter. Beleg de eerste boterham met sla en gerookte kipfilet en lepel hier wat saus over.

DSC_1571_800x536

Bedek met de tweede boterham en beleg deze met wat sla, tomaat, bacon, parmezaanse kaas en tenslotte weer een lepel saus.

DSC_1576_800x536

DSC_1577_800x536

DSC_1583_800x536

Bedek met de laatste boterham. Druk iets aan en snijd diagonaal doormidden met een scherp mes. Steek eventueel door beide helften een prikkertje om de boterhammen op hun plek te houden.

Club sandwich

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*