Couscoussalade met tuinbonen, munt en feta

Couscoussalade met tuinbonen, munt en fetaDeze couscoussalade met tuinbonen, munt en feta smaakt perfect bij de barbecue met een stuk geroosterde kip of lam. Het is de ultieme zomersalade! Wij eten dit gerecht ook vaak als lunchgerecht en zelfs als hoofdgerecht met wat vers knapperig brood erbij, heerlijk!

Onderstaande hoeveelheid is voldoende als bijgerecht voor 8 personen.

Ingrediënten
1 pak couscous
1 pak diepvriestuinbonen, of vers wanneer je eraan kunt komen!
1 pak fijne diepvriesdoperwten, of vers
blok feta
extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
bosje verse munt, alleen de bladeren, fijngehakt
bosje peterselie, fijngehakt
sap van een 1/2 citroen
zout en peper uit de molen

DSC_0984_800x556

Verder nodig
steelpan, waterkoker, 2 schalen

Bereiding
Verwarm een bodempje extra vierge olijfolie in een steelpannetje met 2 tenen uitgeperste knoflook.

DSC_0995_800x536

Laat op laag vuur langzaam de knoflooksmaak in de olie trekken. De olie mag absoluut niet te heet worden want dan verkleurt de knoflook en wordt de olie bitter. Doe de tuinbonen in een kom en giet hier zoveel kokend water over dat ze ruim onder staan, zet opzij.

DSC_0987_800x536

Schep in een grote schaal de droge couscous en doperwten door elkaar en voeg het citroensap, 600 ml kokend water en de knoflookolie toe.

DSC_1005_800x536

Je kunt de knoflookolie met knoflook en al toevoegen of voor een wat subtielere smaak de olie eerst zeven. Roer alles om en dek de schaal af met vershoudfolie. Laat 15 minuten staan en proef hierna of de couscous en erwten gaar zijn, zoniet kun je nog wat extra kokend water toevoegen. Giet de tuinbonen af en roer ze samen met de kruiden en verbrokkelde feta door de couscous.

DSC_1010_800x536

Breng goed op smaak met zout en peper.

Couscoussalade met tuinbonen, munt en fetaEet smakelijk!

Comments

  1. Zelf houd ik niet zo van het “rulle” van couscous, maar ik zou het gewoon maken met quinoa. De combi van ingrediënten is in ieder geval geweldig lekker!

Speak Your Mind

*